Nå er Norges beste kvinnelige skiskytter friskmeldt og klar til del to av verdenscupen. Den starter, tradisjonen tro, med full verdenscuphelg i Oberhof i tyske Thüringen.

— Rundt julaften var hun tilbake i full trening. Det var ingen alvorlig sykdom. Rusk i luftveiene kan vi si, forteller kvinnelandslagets trener Stian Eckhoff til Aftenposten.no.

Norges beste

Tiril Eckhoff er nå norsk kvinneskiskytings fremste ledestjerne. 24-åringen fra Bærum, bosatt i Trondheim, er den som har sørget for resultater i toppen etter at Tora Berger og Ann Kristin Flatland la opp.

Hun vant sprinten i verdenscupåpningen og fulgte opp med pallplassering i Hochfilzen før landslagsledelsen ga henne startforbud på søndagens jaktstart. Hun dro likevel videre i verdenscupen og stilte til start på sprinten i Pokljuka en fem-seks dager senere. Da viste det seg at hun likevel ikke var kvitt sine problemer og ble sendt hjem før jakt- og fellesstarten i Slovenia helgen før jul. Problemene var de samme: Såre luftveier.

— Selv om hun nå er tilbake, er det ikke slik at vi har lagt inn noen formtopp i Oberhof. Hun vil nok bruke noen løp til å gå seg i godt slag igjen, sier Stian Eckhoff om søsteren som han også er hovedtrener for.

Solemdalhar noe å vise

Tiril Eckhoff er beste norske i verdenscupen til tross for at førjulsesongen har vært ampurtert. Hun ligger på 11. plass. Nest best er Fanny Welle

Synnøve Solemdal har ikke helt klart å få ut sitt potensial før jul. Stian Ekchoff mener at det bare er snakk om tid før hun er tilbake i verdenstoppen. Foto: Kurt B. M. Haugli

Strand Horn som har gått noen av sine beste løp i verdenscupkarrièren. Men hun er likevel for ujevn på skytebanen til at hun rekker helt opp til en pallplass.

En løper som det har vært stilt store forventninger til, har vært Synnøve Solmendal. Hun har slitt med sykdomsproblemer, men denne sesongen skulle hun tilbake til toppen. Men toppresultatene lar vente på seg.

— De kan fort komme. Hun har prestert godt i deler av løpene, men har ikke klart å fullføre. Synnøve har ikke fått vist hvor god hun kan være. Dersom hun blir litt mer stabil på skytebanen, kan toppresultatene fort komme, sier Eckhoff.