Sverige gjorde jobben ved å slå Moldova 2-0 i EM-kvalifiseringen mandag, men fikk ingen hjelp av Montenegro, som tapte 0-2 borte for Russland.

Dermed må svenskene ut i omspill for å kvalifisere seg til neste års EM-sluttspill i Frankrike.

– Det blir to finaler. Vi skal ta oss videre. Dårlig eller god motstand finnes ikke. Man skal ha respekt for alle man møter og gjøre jobben, sa Zlatan Ibrahimovic til Kanal 5 etter kampen, ifølge Aftonbladet.

Taper Norge mot Italia, samtidig som Kroatia vinner mot Malta blir det omspill for Norge:

Landslagssjef Erik Hamrén sa følgende om sjansene for å nå EM:

– Uansett hvem vi får i et omspill, blir det litt «fifty-fifty». Derfor er det positivt at vi har vært i et omspill tidligere (mot Portugal i 2013). Selv om det endte i skuffelse, ga det oss erfaring.

Zlatan scoret

Zlatan Ibrahimovic var også avventende til hvem motstanderen blir.

– Vi får se hvem det blir. Det er ikke mer å si om det. Alle som deltar er gode lag, det finnes ingen ønskemotstander, sa han.

Mot Moldova mandag sendte Ibrahimovic Sverige foran etter 24 minutter. Superstjernen lurte offside-fella, og var kald da han rundet keeperen og trillet ballen inn i det tomme målet.

1-0 sto seg til pause, men kort tid ut i annen omgang doblet Erkan Zengin ledelsen med en pen vipp etter at en utrusende keeper frarøvet Ibrahimovic sjansen til å score sitt annet for dagen.

Russland til EM

Dessverre for svenskene gjorde Russland det de måtte for å komme til EM som gruppetoer. Oleg Kuzmin og Aleksander Kokorin scoret hvert sitt mål i første omgang mot Montenegro.

Gruppevinner Østerrike avsluttet på sin side kvalifiseringen med en enkel 3-0-seier mot Liechtenstein. Marko Arnautovic og Marc Janko (2) scoret målene.

(©NTB/Aftenposten)