OSLO (aftenposten.no): 35, 36, 32 og 35. Det er alderen på spanske Levantes forsvarsrekke. De har sluppet inn tre mål på de åtte første kampene i La Liga og toppet sensasjonelt tabellen for første gang i klubbens 102 år gamle historie. I kveld venter Vadim Demidov og hans Real Sociedad på hjemmebane.

— Dette er en once-in-a-life-time-opplevelse for Levante. Det kommer aldri til å skje igjen. Klubben er for liten til det, de har for få tradisjoner , sier Petter Veland, La Liga-ekspert i Canal+.

Tippet på nedrykk

De fleste ekspertene tippet klubben fra Valencia i nedrykksstriden. Men Levante har sjokkert de fleste – også seg selv – i seriestarten i Spania.

Etter to uavgjorte kamper fulgte seks strake seire. Det er ny klubbrekord. Og vips, så toppet de La Liga foran både Real Madrid og Barcelona etter åtte runder.

Sterkt av en klubb som har et budsjett på 165 millioner kroner – 40 millioner mindre enn Rosenborg!

— Ut fra spillermateriellet har de gjort alt riktig. Det er vanskelig å se at det er blitt gjort noen feil. Levantes suksess er en kombinasjon av dyktig klubbdrift, at spillerne har fått ut makspotensialet samtidig, de har hatt litt flaks, kommet inn i en flyt og fått selvtillit, forklarer Veland.

Vi følger Levante:

Han tror ikke eventyret varer veldig lenge. Men kanskje den lille Valencia-klubben fortsatt vil toppe tabellen etter de to neste kampene mot Real Sociedad (hjemme) og Osasuna (borte)?

— Levante har få sesonger i La Liga. De har ingen historie. Økonomien er dårligst av alle i La Liga. Alle venter på at boblen skal sprekke. Og når den først sprekker, kan den sprekke skikkelig.

VIDEO: Se målene fra søndagens kamp mellom Villarreal og Levante:

Villarreal vs Levante, 0-3, HL

Skal holde plassen

Ingen i klubben tar av, heller. De er halvveis til målet om å ta 40 poeng, det som sannsynligvis må til for å beholde plassen. Fortsatt toppstrid ser ut til å være utenkelig også for de involverte.

— Det normale vil være dersom dette ikke holder seg, men jeg håper folk nyter det. Vi vet at dette er en tøff idrett og at man snubler når man minst aner det. Nå må vi bare jobbe videre , sier klubbpresident Francisco Catalan til Radio Marca.

Også trener Juan Ignacio Martinez er ydmyk.

— Vi må holde føttene på bakken og erkjenne at det fortsatt er et langt stykke igjen. Målet er fortsatt å unngå nedrykk.

Som Hull

Canal+-ekspert Veland er enig i at Levante er den største overraskelsen på lenge i de fem største europeiske ligaene.

Han sammenligner med engelske Hull som for tre år siden lå helt i toppen etter 8–9 spilte kamper. De endte opp med å berge plassen med et nødskrik våren 2009. - Nå er ikke Levante noe overraskelsesmoment lenger. Det stilles forventninger til laget og spørsmålet er hvordan laget takler det. Tidligere har de forsvart seg og kontret.