— Vi bør få på plass en eventuell kapitaltilførsel i løpet av januar. Jeg er fornøyd med alt over fem millioner kroner, sier Hanestad.

BT har snakket med en sentral kilde i miljøet som Brann jobber inn mot i jakten på penger. Han uttrykker forbauselse over det han leser og ser, og skjønner ikke hvor pengene skal komme fra.

— Det er ingen overdreven optimisme, bekrefter Hanestad. På et møte neste uke skal Brann sy sammen produktet som skal presenteres for aksjonærene.

— Etter alle solemerker er det en emisjon i Brann ASA som er aktuelt, sier Hanestad.

Tre modeller

— Er du overrasket over at det ikke er lettere å skaffe penger nå som dere har slettet 60 millioner av gjelden, Hanestad?

— Nei, ikke i det hele tatt. Jeg har forventet dette hele tiden. Men vi håper og tror fortsatt på Brann-navnet, sier ASA-lederen.

Brann planlegger å styrke laget med en spiller i hver lagdel.

Direktør i Brann ASA Bjørn Dahl skisser de tre mest aktuelle modellene for å skaffe penger:

Å få penger inn i Brann ASA.

Milde givere.

Investeringsselskap for spillerkjøp, der investorer betaler ved kjøp og får avkastningen ved salg.

Mangler tillit

— Vi har skrevet brev til de konvertible långiverne og prøvd å være hyggelige. Vi innser at vi ikke har behandlet dem altfor godt, sier Dahl. Brann har denne sesongen overlevd på lånet på 10 millioner kroner gitt av et garantikonsortium av bergenske forretningsinteresser. Sentrale aktører er blant andre Rieber-familien og Johan Fredrik Odfjell.

Brann greide ikke å overholde forpliktelsene overfor långiverne, og klubben informerte heller ikke långiverne om at de ikke maktet renteforpliktelsene. Det skapte en viss forbannelse.