Det er duket for et forrykende verdensmesterskap i fotball i Brasil sommeren 2014. Fredag kveld ble gruppespillet trukket, og allerede kan fotballfans over hele verden notere seg noen skikkelige fotballgodbiter i kalenderen.

I turneringens første runde møter regjerende verdensmester Spania Nederland, hvilket betyr at de oransje får en revansjemulighet etter tapet i VM-finalen i 2010 tidlig i mesterskapet.

Vertslandet Brasil vil på sin side være mer fornøyd med gruppen sin. De møter Kroatia, Mexico og Kamerun, og vil dermed være store favoritter til å ta seg videre til sluttspillet.

I første utslagsrunde kommer Brasil (forutsatt at de avanserer) til å møte Spania eller Nederland — forutsatt at også begge de avanserer.

Det er også verdt å merke seg at Brasil-Kroatia blir mesterskapets åpningskamp.

England mot Suárez

Like fornøyd er nok ikke engelskmennene. Verdensmesterne fra 1966 trakk nasjoner som Italia og Uruguay, og må prestere opp mot maksnivå for å i det hele tatt klare å ta seg videre.

Det vil nok også bli ekstra spesielt for utskjelte Luis Suárez å møte flere av sine engelske klubbkamerater- og rivaler.

Mest fornøyd med trekningen er nok Frankrike. «Les bleus», som så vidt klarte å kvalifisere seg til mesterskapet, endte opp i gruppe med de små fotballnasjonene Sveits, Ecuador og Honduras.

Her er gruppene:

Gruppe A: Brasil, Kroatia, Mexico, Kamerun

Gruppe B : Spania, Nederland, Chile, Australia

Gruppe C: Colombia, Hellas, Elfenbenskysten, Japan

Gruppe D: Uruguay, Costa Rica, England, Italia

Gruppe E: Sveits, Ecuador, Frankrike, Honduras

Gruppe F: Argentina, Bosnia-Hercegovina, Iran, Nigeria

Gruppe G: Tyskland, Portugal, Ghana, USA

Gruppe H: Belgia, Algerie, Sør-Korea, Russland