Mark Hughes blir ny sjef i Southampton. ANDREW YATES / X03469

Mark Hughes gikk arbeidsløs i to måneder - klar for ny Premier League-jobb

Manageren har signert for en av sine tidligere klubber.

Mark Hughes er Southamptons nye manager. Waliseren signerte onsdag en kontrakt som gjelder for resten av sesongen, bare to måneder etter at han fikk sparken i Stoke.

Det melder Premier League-klubben på sitt nettsted.

Den 54-årige tidligere stjernespissen har omfattende erfaring som manager i Premier League. Han har tidligere hatt ansvaret for Blackburn, Manchester City, Fulham, Queens Park Rangers og sist Stoke.

Han har ledet de ulike lagene i nesten 450 PL-kamper og åtte ganger endt blant de ti beste på tabellen i eliteserien.

Mauricio Pellegrino fikk sparken i Southampton mandag, etter en svak resultatrekke som gjør at klubben står i fare for å rykke ned.

Les også

Mark Hughes sparket som Stoke-manager

Hughes seilte raskt opp som favoritt til å bli hans etterfølger.

– Klubben føler seg trygg på at ansettelsen vil føre til at manager, spillere og resten av staben kan konsentrere seg helt om de gjenstående kampene, heter det i uttalelsen fra Southampton.

Hughes leder sin første trening torsdag.

– Dette er en utfordring jeg tenner på. Det er et fin anledning å komme tilbake til en klubb jeg kjenner godt, og som jeg har følelser for. Jeg kunne ikke si nei til det, sier Hughes.

– Jeg har erfaring fra Premier League. jeg vet hva som skal til for å vinne kamper, og målet er selvsagt å berge plassen. Det er i Premier League denne klubben skal være.

Hughes var Southampton-spiller fra 1998 til 2000.

(©NTB)