Sandnes Ulf har presentert sin nye grønne bortedrakt, som skal brukes første gang i bortekampen mot Fredrikstad.Jeg må innrømme at jeg har vært usikker på dette fargevalget helt siden jeg hørte ryktene for noen uker siden. Men siden drakten kommer med en god begrunnelse, har jeg etter hvert kommet til at jeg synes denne drakten er like "fin" som den lyseblå førstedrakten.

Jeg bruker "fin" i hermetegn, for jeg har fortsatt problemer med alt som skjer på fronten av denne drakten. V-designet kjemper om oppmerksomhet med Nike-logo, klubblogo og sponsorlogoer, og det blir rett og slett for mye. Dermed kan det ikke bli mer enn en firer for denne drakten.

Sandnes kommune har stilt opp for klubben etter opprykket, og takken er altså en bortedrakt i Sandnes-fargene grønt og hvitt. At drakten dermed minner mistenkelig om klubber som Brodd eller Klepp får heller være.

Mens Viking gikk for mer synlighet med sin rød/oransje tredjedrakt, går Sandnes Ulf altså motsatt vei. Grønt er lite brukt som draktfarge nettopp fordi det er en fare for at spillere blir mindre synlige mot det grønne gresset, men dette trenger ikke være noe stort problem.

Mange har snakket om at hele Sandnes har fått et løft etter opprykket. Båndet mellom klubben og byen blir enda sterkere med en drakt i byens farger. Det må da være positivt i mitt hode.

HER ER DRAKTEN MED BUKSE OG STRØMPER:

ENIG ELLER UENIG? SKRIV I KOMMENTARFELTET UNDER!