Lillestrøm avgjorde på overtid av overtiden: – Der må du blåse av!

Irritert Sandefjord-spiss etter kampen.

Publisert:

Her feirer Lillestrøm Michal Skodas 1–1-mål. Foto: NTB scanpix

  • Nicholas Bergh
Denne artikkelen er over tre år gammel

LILLESTRØM-SANDEFJORD 2–1

Det ble dramatisk da Lillestrøm snudde til seier i jubileumskampen mot Sandefjord søndag.

På overtid av overtiden scoret hjemmelaget vinnermålet.. Det reagerte Flamur Kastrati på i et intervju med Eurosport etter kampen.

– Det var langt over overtiden. Når det er fire minutter, må du blåse av, sa Sandefjord-angriper Flamur Kastrati etter kampen.

Les også

Norsk fotballs nye TV-sjef i uhell på fest: – Beina sviktet, det samme gjorde ribbeina

– Det vi drømte om

Lars Bohinens nyopprykkede Sandefjord-mannskap så ut til å kunne juble for en sterk start på årets eliteserie, men laget fra hvalfangerbyen fikk en skikkelig nesestyver på tampen.

Tsjekkiske Michal Skoda, innleid fra Zbrojovka Brno, fikk hodet på et innlegg fra lagkamerat Ifeanyi Matthew tre minutter før slutt. Tsjekkeren styrte ballen enkelt i mål fra god posisjon inne i boksen. En drømmestart på LSK-karrieren for den høyreiste 29-åringen. På overtid skjøt forsvarsspiller Aleksander Melgalvis via en Sandefjord-spiller og i mål. Dermed kunne LSK feire tre poeng.

SE HØYDEPUNKTENE FRA KAMPEN HER:

– Det kunne ikke ha blitt bedre. Dette var akkurat det vi drømte om, sa Melgalvis til Eurosport etter kampslutt.

Tidligere Lillestrøm-spiller Bohinen fikk se sitt Sandefjord-lag ta ledelsen etter 22 minutters spill på Åråsen. Victor Demba Bindia slo flott inn dypt fra høyresiden, og i boksen stanget spissen Flamur Kastrati kontrollert inn 1-0-ledelse til gjestene.

Her jubler Flamur Kastrati over sin 1–0-scoring. Etter kampen kritserte han dommerne. Foto: NTB scanpix

Les også

Media, eksperter og tippeselskaper har talt: Slik ender Eliteserien 2017

Effektiviteten manglet

Både før og etter Kastrati-scoringen hadde Lillestrøm muligheter til å få nettsus, men verken Aleksander Melgalvis, Tomás Malec eller Simen Rafn fikk nettmaskene til å bølge. Spesielt Rafns sjanse kort tid etter 0-1-målet var stor, men avslutningen gikk like til side for mål.

Lillestrøm maktet ikke å legge press på bortelaget umiddelbart etter hvilen, men LSK-trener Arne Erlandsen kastet etter hvert på både Chigozie Udoji, Michal Skoda og veteranen Frode Kippe i jakten på utligning, noe som altså lønnet seg til slutt.

Den største sjansen til hjemmelaget før utligningen til 1-1, sto faktisk bortelaget Sandefjord for. Et Lillestrøm-innlegg traff hodet til Christer Reppesgård Hansen, og ballen spratt via Hansen og i egen stolpe. Sandefjord-forsvareren slapp så vidt med skrekken, men kort tid etter sto det 1–1.

Les også

Kjetil Rekdals TV-opptreden skaper Twitter-storm

Tøff start

I hektiske sluttminutter jaktet Lillestrøm tre poeng. Melgavis ble til slutt helten da han fikk ballen på skrått hold og banket til. Ballen suste inn i mål via en av gjestenes spillere.

Lillestrøm er nok svært godt fornøyd med seier i serieåpningen. I neste runde må nemlig kanarifuglene reise til Molde for å møte Ole Gunnar Solskjærs mannskap. Så venter kamper mot Haugesund (h), Aalesund (b) og Brann.

For Sandefjord var tapet en skikkelig kalddusj. Bohinens mannskap har tøffe kamper mot Rosenborg (h) og Vålerenga (b) i vente, før opprykkskollega Kristiansund BK kommer på besøk i fjerde serierunde.

- I 2. omgang gjorde vi det ikke like bra som før pause. Slik er det, sa en skuffet Flamur Kastrati til Eurosport etter kampen.

(©NTB)

Publisert:
Fædrelandsvennen ønsker en god og åpen debatt. Her kan du bidra med din mening.
  1. Eliteserien