GRORUD — STABÆK 0-0 (0-3, e.e.o)

2. divisjonslaget Grorud jobbet heltemodig i 110 minutter, men da Emil Dahle endelig satte inn Stabæks første scoring - etter 110 spilte minutter - gikk lufta ut av slitne Oslo-gutter.

Aketchi Luc-Martin Kassi satte inn 2-0 fire minutter senere, før Enock Kofi Adu fikk æren av å fastsette sluttresultatet til 3-0 på Grorud idrettsanlegg.

Etter 110 målløse minutter, scoret plutselig Stabæk tre mål i løpet åtte minutter.

AMERIKANSK SJEF: Her er Stabæk-trener Bob Bradley før cupkampen mot Grorud onsdag. Foto: Digitalsport

Trener Bob Bradley har ledet Stabæk opp på en foreløpig — og meget imponerende - sjetteplass i eliteserien denne sesongen. De aller fleste fotballekspertene trodde Stabæk ville befinne seg langt nede på tabellen, men på tross av trange økonomiske kår har den amerikanske treneren fått laget - som kom på andreplass i 1. divisjon i fjor - til å sprudle på det øverste nivået i Norge.

Rystet av 2. divisjonslag

Derfor trodde de aller fleste at Stabæk ville få det enkelt da de gjestet 2. divisjonslaget Grorud på Oslos østkant.

Slik gikk det ikke. Stabæk fikk rett og slett ikke ballen i mål. Og selv ikke da Momodou Lamin Darboe fikk sitt andre gule kort og måtte forlate banen 16 minutter før full tid, fikk ikke Stabæk nettsus. Dermed gikk kampen til ekstraomganger.

Hjemmelaget holdt unna i 110 minutter, men fem minutter ut i den andre ekstraomgangen var spillerne tydelig slitne og Stabæk presset voldsomt mot keeper Rune Vøiens mål.

Og da det første gikk inn bak Grorud-keeper, løsnet det skikkelig - og Stabæk vant til slutt 3-0. Disse startet for Grorud: Rune Vøien - Benjamin Blinderen Gleditsch, Jens Olav Andersen Grønhaug, Akinsola Akinyemi, Trace Akino Murray, Momodou Lamin Darboe, Mesut Can, Preben Mankowitz, Kevin Mankowitz, Oluwashina Michael Babajide, Faysal Mohamed Ahmed.

Disse startet for Stabæk: Borger Bergmann Thomas - Daniel Fredrik Granli, Nicolai Næss, Pablo Ezequiel Fontanello, Timmi Johansen, Aketchi Luc-Martin Kassi, Enock Kofi Adu, Fredrik Brustad, Michael F. Stephens, Bi Sylvestre Franck Fortune Boli, Morten Thorsby