Wayne Rooney har allerede vært en del av engelsk fotball i ti år. Når England lørdag kveld møter Slovenia i EM-kvaliken, får England— og Manchester United-kapteinen sin 100. landskamp – i en alder av 29. Men det kunne sett så annerledes ut.

For 14 år gammel vurderte Rooney å gi seg med fotballen. Kjærligheten til spillet var borte. Men tidligere Everton-manager Colin Harvey og hans egen far ble redningen.

- Jeg hadde sluttet å nyte fotballen

— For meg var Colin Harvey til stor hjelp da jeg var rundt 14 år gammel. Da hadde jeg sluttet å nyte fotballen. Det er når man er rundt 14 år at man får beskjed om hva man skal gjøre på banen, taktikk blir en del av det. På den tiden ønsket jeg bare å kose meg med fotballen, sier Rooney i et intervju gjengitt av The Daily Mirror.

— Jeg følte det var for mye. Og jeg husker jeg kom hjem en dag og sa til min far at jeg ikke ville spille mer. Han ble sint. Så jeg dro for å snakke med Colin Harvey, og det hjalp. Det er på grunn av han at jeg fortsatte. Han fortalte meg at han hadde sett mange talenter i sin tid, men ingen med mitt talent. Så hvis jeg ga meg ville jeg begå en stor feil. Han sa han alltid ville være der for meg. Hvis jeg jobbet og sto på mente han jeg ville komme på A-laget til Everton raskere enn jeg kunne tenke meg. Heldigvis hørte jeg på ham, sier Rooney.

To år senere ble Rooney en del av Evertons førstelag, og resten er en godt kjent historie. Manchester United-spilleren har opplevd stor suksess på klubblaget, og har nå også fått det ærefulle oppdraget med å styre England-skuten nå som Steven Gerrard har gitt seg med landslagsfotball.

Han sier også at han kan tenke seg å bli trener når spillerkarrieren er over. Og tankene om å lede England har allerede streifet ham.

Men lørdag kveld skal han først hylles for sine første 100 landskamper for England.