19-åringen har fått sitt definitive gjennombrudd i Brann denne sesongen. Vindheim har vært involvert i 21 seriekamper for nedrykkstruede Brann. Det har blitt lagt merke til.

Sammen med Strømsgodset-duoen Iver Fossum og Martin Ødegaard er 19-åringen, som eneste Brann-spiller, nominert til en pris under Gullballen, som er kåringen av landets beste spillere i 2014-sesongen.

— Det er utrolig gøy. 2014 er min første sesong i eliteserien, så dette var jeg ikke forberedt på, sier unggutten selv om nominasjonen.

Liten tro på seier

Selv om han er svært fornøyd med anerkjennelsen av å bli nominert, har Vindheim liten tro på at han vil bli stemt til topps i kåringen.

Forsvarsspilleren tror konkurransen fra to unggutter i Drammen kan bli i overkant hard.

— Jeg tenker det er en umulig oppgave for meg å vinne. Iver Fossum er en veldig viktig brikke i Strømsgodset, og Martin Ødegaard vet vi alle hva står for, ler Vindheim, og sikter til den 15 år gamle sensasjonen, som blant annet har debutert på seniorlandslaget denne sesongen.

Matchvinner i andre kamp

Han er beskjeden i beskrivelsen av egen sesong og hvorfor nettopp han er nominert som én av tre til den prestisjetunge prisen.

I løpet av årets sesong har han blant annet gjort seg bemerket med å bli matchvinner i bortekampen mot Aalesund i mai. Det var hans andre kamp fra start på øverste nivå i Norge.

— Det kan være en grunn at jeg kom litt fra intet. Jeg har kanskje vært en overraskelse for noen. Selv om jeg ikke har vært den beste, har jeg levert en del gode kamper, sier Andreas Vindheim.

Vinnerne av Gullballen offentliggjøres 10. november.