Stavanger idrettshall: Viking tapte søndagens kamp mot Halden. Viking som kriget hederlig store deler av første omgang klarte ikke å følge opp med en like god 2.omgang. De havnet tidlig på etterskudd, i det som til slutt ble overkjøring.

Halden som i sesongåpningen tok skalpen av nyopprykkede Kolstad, fortsatte bragden mot Viking som slet med flyt i angrepsspillet i store deler av kampen.

— Det meste gikk egentlig ganske så galt i dag. Vi var for dårlige i forsvar. Og gjorde for mange tekniske feil fremover, sier keeper Giorgio Jancevski, som var Vikings beste.

Gikk ut i strupen på hverandre

Det var to lag som gikk ut i hundre. Begge lagene spilte knallhardt forsvar, noe som gjorde at måltavlen viste 4-4 etter 10 spilte minutter. Vikings Karl Henrik Knutsen var toneangivende i Vikings forsvar og gjorde en viktig jobb med å bryte opp spillet til Halden.

Det var en tynn linje mellom det spektakulære og det slurvete i Vikings angrepsspill. Dessverre ble det for mye slurv og Viking klarte aldri å ta ledelsen i 1.omgang. Men de hang godt med lenge selv om Halden rykket litt fra mot slutten av omgangen og gikk til pause med 3 måls ledelse.

Det var åpenbart at Halden - som rykket opp i fjor – hadde mer erfaring fra spill i eliteserien. De holdt til tider et forrykende tempo og spilte seg ofte fint igjennom Vikings forsvar. Vikings sisteskanse Giorgio Jancevski, gjorde en fantastisk 1.omgang og stilte opp med mange viktige redninger.

Halden best ut i 2.omgang

15-20 stod det etter 4 minutter av 2.omgang og Viking-trener Gunnar Blomback tok en tidlig time-out for å få i gang vikingene igjen. Det bar dessverre ingen frukter og gjestene fortsatte det effektive angrepsspillet.

— Vi må kunne knytte neven og komme oss tilbake i kampen, men det klarer vi ikke idag, sier trener Gunnar Blomback.

Viking som sist kamp mistet Edwin Fjeldtvedt til en brukket tå, hadde åpenbart mindre dybde i troppen og kunne man tydelig se på mangelen av flyt i angrepsspillet. De målene som ble scoret kom som regel som resultat av gode enkeltprestasjoner. Det sto 19-27 etter halvspilt 2.omgang.

Med 10 minutter igjen på klokken var det bare et spørsmål om hvor mye det skulle bli. Stillingen viste 21-30 i favør Halden, som hele veien produserte gode sjanser. Både i etablert angrepsspill og på kontra. Kampen endte 25-34