ANKARA (adressa.no): Dermed vil ikke Rosenborgs europaligakvalikkamp borte mot Karabükspor være tilgjengelig for norske tv— eller web-tv-seere.

Rosenborg har jobbet for å få kampen vist på norsk tv, men verken TV 2, NRK, TV Norge eller Viasat har hoppet i været over muligheten til å sende oppgjøret torsdag.

— Vi visste at de i utgangspunktet ikke var interesserte, så det kommer ikke overraskende på oss. Den store interessen for de innledende rundene er ikke der, sier daglig leder Tove Moe Dyrhaug til adressa.no.

- Høyrisiko å sende kampen

I de to foregående kvalikrundene – mot latviske Jelgava og irske Sligo Rovers – har Rosenborg selv valgt å streame kampen over internett. Det dropper de nå.

— Det har litt med kapasiteten på stadion å gjøre. Det har ikke vært lett å få et godt nok svar fra tyrkerne til at vi kan være sikre på å få en god nok sending. Da er det høyrisiko å sende kampen og ta betalt for det. Vi er redd for at det fører mer til irritasjon enn til glede, sier Moe Dyrhaug.Hun synes det er kjedelig at Rosenborg-supporterne ikke får muligheten til å se torsdagens oppgjør.

— Ja, selvfølgelig. Vi skulle gjerne ha vist kampen med høy kvalitet. Det er noe av det første vi tenker på – hvordan vi kan få vist kamper til supporterne, sier hun.

Ifølge Moe Dyrhaug har Rosenborg gått i pluss på å ta betalt for å vise de de tidligere kvalikrundene på web-tv.

— Det er veldig mange som har betalt for å se kampene, og det er inntekter vi ikke har budsjettert med. Vi ser at det er et marked, men dette kommer aldri til å bli noen stor inntektskilde for oss, sier hun.

Adressa.no følger det viktige oppgjøret med fortløpende tekstoppdateringer.