Storhamar knallåpnet mot Byåsen i Prestrudhallen. Alfred Örn Finnssons elever ledet 6-2 da det var spilt drøye seks minutter av kampen.

Men Byåsen kom tilbake.

Laget kom a jour på stillingen 7-7 og tok ledelsen for første gang på 10-11. Storhamar ledet også 14-12, men igjen svarte Byåsen, og sekundet før pause sendte tidligere Storhamar-spiller, Maren Gundersen Byåsen i tet med 15-14. Det ble en thriller av en håndballkamp i Prestrudhallen. I 2. omgang fulgte laget hverandre som skygger. Så fort det ene laget tok ledelsen, utlignet det andre. Slik fortsatte det hele kampen, men etter at Linn-Marie Birkeland hadde ordnet 28-27, greide ikke Byåsen å utligne.

Strålende fornøyd trener

Nå er det returmøte i Trondheim onsdag, og der kan Storhamar greie seg med uavgjort.

— Dette satt langt inne, sier Alfred Örn Finnsson etter sieren over Byåsen.

Han var naturligvis strålende fornøyd med at Storhamar endelig tok skalpen på en motstander som har vært synonymt med tap denne sesongen.

— Vi gjør en veldig god kamp. Spesielt i etablert angrep er vi gode. Jentene er flinke til å være tålmodige å finne hverandre. Dette er selvsagt vår beste kamp mot Byåsen denne sesongen, sier Alfred Örn Finnsson.