SJUSJØEN (Aftenposten.no): Den siste uken har de norske elitelandslagene i skiskyting hatt samling på Sjusjøen. Knallharde treningsdager blir avsluttet med en tøff tur over fjellet lørdag. Så godt som hele landslaget deltar i Birkbeinerrittet.

— Skal ikke bli noe problem å vinne merket, gliser Tarjei Bø som likevel ikke har de helt store forhåpninger om å være helt i toppen på den store resultatlista.

Neste hele landslaget

Sammen med Emil Hegle Svendsen, Johannes Thingnes Bø, Vetle Sjåstad Christiansen, Henrik L’Abée-Lund og Emil Hegle Svendsen skal han sykle de drøye ni milene over fjellet fra Rena til Lillehammer tidlig lørdag morgen.

— Vi sykler fordi det er en utfordring, sier den nye landslagstreneren for herrelaget i skiskyting, Egil Gjelland som selv skal sykle.

Også jentene representert ved Tiril Eckhoff, Hilde Fenne og Synnøve Solemdal i tillegg til Tora Berger skal være med Berger har lagt opp, men har ikke formen forfalle helt.

Ikke vinnere

— Tror nok ikke vi kommer til å blande oss helt inne i tetkampen, men det kommer garantert til å bli en tøff intern konkurranse mellom oss skiskyttere, forteller Tarjei Bø.

Som alle andre toppidrettsutøvere har han ingen problemer med å lokke fram konkurranseinstinktet.

Torsdag hadde skiskytterne et testløp på Sjusjøen med rulleski på. Da var det Henrik L’Abée-Lund som vant.

Bjørndalen står over

— Den som har mest erfaring med terrengsykling av oss, er Ole Einar Bjørndalen, men han kommer trolig til å stå over, forteller Tarjei Bø.

Han sykler jevnlig, men det er mer det som han kaller et mosjonstempo.

— Jeg bruker sykkelen mest til rolig trening, sier han.