LILLEHAMMER — OILERS 3-2 E.F., 2-2 SAMMENLAGT

Kristins hall (aftenbladet.no): 88.57 minutter tok det før avgjørelsen falt. Dag Morten Wehn ble matchvinner da han satte inn returen fra sitt eget skudd.

Etter tre perioder sto det 2-2, og Oilers hadde tidvis blitt kjørt mot slutten av ordinær tid. Det kom ingen scoringer i den fjerde perioden, men snaue ni minutter ut i den siste perioden scoret Wehn sitt andre for dagen. Det betyr at semifinaleserien går til minst seks kamper.

— Det er selvfølgelig ikke dette jeg vil se, men i sudden death er det et av lagene som jubler, og denne gang var det Lillehammer som fikk juble. Vi dro på oss mange dumme utvisninger, og slapp Lillehammer inn i farlig sone. Da får de energi. Jeg syntes de så kjørte ut i første perioden, men der tok jeg feil, sier Petter Thoresen til TV 2. Mats Mostue, som var svært medvirkende til at Oilers vant den tredje semifinalen tirsdag, var mannen som ikke klarte å holde følge med Wehn da kampen ble avgjort.

— Jeg har hatt god kontroll på Mostue, og da var det bare å satse, sier Wehn.

Tomålsledelse i første periode

Første periode var den desidert beste for Oilers, men det kan absolutt diskuteres om det var ikke egentlig var vertene som åpnet veldig svakt.

Oilers tok ledelsen 1-0 etter seks minutter ved målkongen Martin Strandfeldt i overtall. Lillehammer stormet i angrep med alle sine fire spillere, og Oilers kontret så snart de vant pucken.

Nick Schaus fikk pucken på høyresiden, og slo på tvers til Strandfeldt som rappet til på direkten. Det var et godt skudd, men Lillehammer-keeper Joe Fallon, som har vært strålende hittil i semifinalene, burde kanskje stoppet den pucken.

Fem minutter senere doblet Mathias Trettenes ledelsen. Lillehammer-back Philippe Paquet slo håpløst bort pucken, og Trettenes snappet den opp i midtsonen. Han forserte mot mål, men valgte å skyte fra langt hold. Fallon måtte gi retur på det harde skuddet, og Trettenes plukket selv opp returen, og satte den i mål.

Til tross for tomålsledelse til første pause hadde ikke Oilers noe voldsomt spillemessig overtall, og Lillehammer var da også svært nære å redusere ved Alexander Reichenberg som skjøt på innsiden av stolpen da han fikk stå helt alene et par meter fra mål. Pucken spratt ut igjen, og traff skøyten til Ruben Smith, men gikk utenfor.

Snudde i midtperioden

Etter første pause snudde kampbildet totalt. Det hele startet med at Oilers fikk tre overtallsperioder på rappen, uten å klare å utnytte det.

I stedet begynte gjestene å pådra seg stadig mer unødvendige utvisninger, og i spill tre mot fem skjedde det som måtte skje. Ved halvspilt kamp satte Jeff LoVecchio inn reduseringen. Da fikk også vertene blod på tann, og laget fra OL-byen skapte flere store sjanser, mens Oilers-spillerne satt mye utvist.

En som også kunne og burde blitt utvist var Oilers-keeper Ruben Smith. Etter en voldsom kanonade mot Oilers-buret ble det kaos inne i målgården. En av Lillehammer-spillerne ble liggende oppå Smith, og slo av Oilers-keeperen hjelmen.

Hundvåg-gutten svarte ved å slå ham i ansiktet med spakhansken. Slag med spakhansken skal være matchstraff ifølge regelboken, men dommerne fikk det ikke med seg, og Smith slapp med skrekken.

Flere scoringer ble det ikke i midtperioden.

Massivt Lillehammer-press

Den tredje perioden startet som den andre begynte, med massivt Lillehammer-press. Oilers fortsatte å pådra seg tåpelige utvisninger, og Lillehammer er sluttspillets beste overtallslag. Det ga seg utslag i scoring allerede tre minutter ut i perioden da Matt Case skjøt knallhardt fra blålinjen. Pucken traff køllebladet til Dag-Morten Wehn og gikk i nettet bak en fullstendig utspilt Smith.

Utover i perioden var det fare på ferde flere ganger, og til slutt måtte Petter Thoresen ta time-out for å lære spillerne sine en lekse. Oilers løftet spillet sitt noe etter dette, men klarte aldri å tilrive seg initiativet i løpet av ordinær tid. Lillehammer skapte også sine sjanser, men Smith sto godt i mål, og hadde i tillegg god hjelp av stengene hele kampen gjennom.

Periodens store snakkis kom da Lillehammer-back Nicolai Bryhnisveen dro av to Oilers-backer, kom alene med Smith, forsøkte å finte ham ut, men satte pucken i stolpen. Returen klarerte Nick Schaus, og den havnet hos Petter Røste Fossen, som kom helt alene med keeper Joe Fallon. Røste Fossen hadde hele banehalvdelen for seg selv, men klarte ikke overliste Lillehammer-keeperen som slo pucken himmelhøyt over mål.

KAMPFAKTA

Lillehammer - Oilers 3-2 e.f.

Perioderesultat: 0-2, 1-0, 1-0, 0-0, 1-0

Kristins hall, 1575 tilsk.

Mål:

1. periode: 0-1 (06:37) Martin Strandfeldt (Travis Ehrhardt, Christian Dahl Andersen), 0-2 (11:09) Mathias Trettenes.

2. periode: 1-2 (29:50) Jeff LoVecchio (Nicolai Bryhnisveen, Nick Dineen).

3. periode: 2-2 (42:59) Dag Morten Wehn (Matt Case, Robin Bergman).

4. periode: Ingen

5. periode: 3-2 (88.57) Dag Morten Wehn