– Jeg har bare gode ting å si om Lars Lagerbäck som trener, sier Vilhjalmsson til adressa.no.

Islendingen, som akkurat ikke kom med i troppen som sensasjonelt tok seg helt til EM-kvartfinale, spilte flere kamper under Lagerbäcks ledelse på Island. Det islandske landslaget spilte seg inn i Europas hjerter da de slo ut England i åttendelsfinale ved hjelp av bunnsolid defensiv organisering og knallhard innsats.

– Tydelig spillestil

Dette tipset gir Vilhjalmsson de norske spillerne som vil bidra på landslaget fremover:

– Jobb knallhardt og stå på for laget. Sånne typer er Lars veldig glade i.

30-åringen tror at Norge og Lagerbäck er en god match.

– Han er vant til å spille 4–4–2 og har en tydelig spillestil. Han er direkte og spiller med lav risiko. Dette kan passe Norge bra med tanke på spissmaterialet de har i Joshua King, Adama Diomande og Alexander Søderlund som alle er hardtarbeidende, sier RBK-spissen.

– Alle må dra i samme retning

– Er Lagerbäck mannen Norge trenger for å kvalifisere seg til mesterskap igjen?

– Ja, jeg har stor tro på ham. Han har den rette CVen med stor suksess for Sverige, Nigeria og senest nå Island. Noen sier Lars oppfordrer til å spille kjedelig fotball, men så vidt jeg husker skapte Island mange sjanser i hver kamp i EM, skryter Vilhjalmsson.

Islendingen tror det er viktig at hele Norge drar i samme retning, og sender et lite stikk til norsk presse:

– Islandsk presse var alltid utrolig positiv mot Lägerback selv om det gikk litt trått i starten. Det er viktig at ikke norske medier går i fella og kritiserer ham om Norge taper de første to-tre treningskampene.

– Vi må gi ham litt tid, bedyrer Vilhjalmsson.