– Di Maria er blant de fire-fem beste spillerne i verden. Hans prestasjon overrasket ikke meg, sa Argentinas nye landslagssjef Gerardo Martino.

Tre målgivende pasninger ble kronet av en utsøkt scoring til 4-0 i det 50. minuttet. Di María, som kom til Manchester United fra Real Madrid i forrige uke, var en konstant trussel for et uvanlig svakt tysk forsvar.

Den kanskje lekreste detaljen kom da tyskerne var i defensiv oppløsning etter 19 minutters spill. Di María slo en strålende innsidepasning til Sergio Agüero, som levde på offsidegrensen. Manchester City-spissen fikk en enkelt jobbe med å sende Argentina i ledelsen.

Målfest

Gjestene fortsatte å straffe et vaklende tysk mannskap i Düsseldorf. Seks minutter før hvilen var det Erik Lamelas tur. Fra Di Marías crossball dunket han ballen opp i krysset til 2-0. Etter sidebyttet ventet snaue sju minutters målfest. Først fant Di María Federico Fernández etter en dødball før han selv tegnet seg på scoringslisten. Midtbanestjernen fikk ballen fra Pablo Zabaleta og vippet 4-0 over Manuel Neuer på ydmykende vis.

Trøstemål

Tysklands første trøstemål kom kun to minutter senere. André Schürrle reduserte etter en corner.

Mario Götze, mannen som avgjorde VM-finalen (1-0) mellom lagene i juli, pyntet på resultatet kvarteret før slutt. Han skjøt fra kanten av 16-meteren via Fernández etter pent tysk spill.

En liten revansj ble det uansett for Argentinerne med 4-2-seier på bortegress. Kampens store spiller, Di María, ble byttet ut etter 85 minutter. Han viste ferdigheter nok til å kunne sette fart på et Manchester United-lag som van Gaal foreløpig ikke ser ut til å ha fått grep om.

– Du kan ikke snakke om revansj. Du kan ikke spille en finale på nytt, sa Tysklands landslagssjef Joachim Löw.