Ronny Deila og Celtic kan bli neste stopp for MFK-angriperen Mohamed Elyounoussi. Deila har signalisert at han ønsker å hente ham til Skottland – tidligere denne uka bekreftet «Moi» at han visste om dette.

Norskmarokkaneren scoret to mål mot nettopp Celtic og briljerte tidvis også i de øvrige kampene i Europa League-gruppespillet.

Skryter av sin tidligere elev

Nå har Skottlands største avis, The Sun, snakket med Elyounoussis tidligere trener, Tor Ole Skullerud. Skullerud var sjefen hans både i Molde og i det norske U21-landslaget.

Under overskriften «Pizza Bhoy Mohamed Elyounoussi will deliver» nærmest garanterer Skullerud for sin tidligere elev.

— Han har alltid vært en spiller for de store anledningene, sier han til avisa, og trekker blant annet fram innsatsen hans under fjorårets Europa League-kamper.

Champions League

Celtic har som ambisjon å ta tre trofeer i Skottland; ligaen, FA-cupen og ligacupen. Internasjonalt er ambisjonene å kvalifisere seg til Champions League. Skullerud mener «Moi» vil ta dette nivået helt fint.

— Jeg tror han er mer enn klar for å ta steget opp til Champions League, sier han til The Sun.

— Han utmerker seg alltid når det gjelder, og jeg har absolutt stor tro på ham, sier Skullerud, som hentet Elyounoussi fra Sarpsborg 08 til Molde våren 2014.

— Trenger trygghet

Skullerud forteller at «Moi» har mange sterke sider, deriblant målteft og at han produserer de fleste sjansene sine selv.

— Han har også utrolige langskudd – med begge bein. Han kan score fra nesten hvor som helst på bana, sier Skullerud.

— «Moi» trenger en manager som kan ta godt vare på ham i et nytt miljø. Ronny vil i så fall passe ham svært godt. Men om det er riktig steg for ham er jeg usikker på, utdyper Tor Ole Skullerud i en SMS til Romsdals Budstikke.

Elyounoussi har to år igjen av kontrakten med Molde.