Bærum. Telenor Arena. Stor lørdagssak med Stabæk-trener Jan Jönsson. FOTO: KNUT SNARE. Foto: Snare Knut

– RBK har brukt sju midlertidige trenere de siste fem årene. De kan ikke fortsette med det.

Slik svarer Stabæk-sjef Ingebrigt Steen Jensen på utspillet fra Rosenborgs styreleder Terje Svendsen i lørdagens utgave av Adresseavisen.

Stabæk har ikke hastverk

Der sa Svendsen at han er villig til å vente til 1. januar 2011 før en ny trener er på plass, samme dato som Jan Jönssons kontrakt med Stabæk gått ut. Svendsen vil ikke kommentere dette sammenfallet, men åpner med dette for en midlertidig trenerløsning fra Erik Hamrén gir seg i slutten av august og frem til 1. januar 2011. Steen Jensen sier at Jönsson er fullstendig klar over at Stabæk ønsker å forlenge kontrakten med ham. Men klubben har slett ikke hastverk.

– Først ville han ha en avklaring på landslagstrener-spørsmålet, så vil han se hvordan rammebetingelsene blir i Stabæk. Jeg regner ikke med en ny kontrakt vil være klar i løpet av de neste ukene. Vi kaver ikke med det , sier Steen Jensen til Adresseavisen.

– Så dyktig som han er, så er det rart om han ikke får et enda morsommere tilbud, og det blir ikke noe kollektivt selvmord i Stabæk om han forsvinner, påpeker han. Når det gjelder Rosenborgs trenerjakt, regner Stabæk-sjefen med en rask avklaring.

Les også:

– Jeg vil tro at Rosenborg heller skal ansette ny trener 31.12.2009. Jeg har vondt for å tro at de skal spille en tredjedel av sesongen uten trener. Jeg orker ikke å spekulere noe som helst i om Rosenborg er interessert i Jan Jönsson eller omvendt, sier Steen Jensen og legger til:

– Til oss har Jan Jönsson sagt at det er uaktuelt å trene en annen klubb i Norge enn Stabæk. Jeg tror han blir i Stabæk, med mindre han får tilbud fra en større klubb i et annet land.

Nedtrapping i Trondheim

Svendsen poengterte hvor viktig det er for RBK å finne «den rette» og at det derfor er av mindre betydning når den aktuelle treneren kan starte i jobben. Siden Nils Arne Eggen ga seg etter 2002-sesongen, har Åge Hareide, Ola By Rise, Per Joar Hansen, Per-Mathias Høgmo, Knut Tørum, Trond Henriksen og nå til sist Erik Hamrén ledet trønderne.

Adresseavisen vet at Jan Jönsson er den heteste kandidaten blant de tre som har vært hyppigst nevnt i diskusjonen om å overta, nemlig Åge Hareide, Trond Sollied og nettopp Jönsson. Ingebrigt Steen Jensen svarer slik når temaet blir brakt på banen:

– Jan Jönsson er en ung mann. Han kan ikke trappe ned i Trondheim ennå.