Stabæk – Trondheims-Ørn 3-0

Etter en tøff vårsesong hvor Trondheims-Ørn bare sanket 10 poeng, og ligger tredje sist på tabellen skulle de i dag forsøke å vinne høstens første seriekamp over fjorårets seriemester Stabæk.

Våroppgjøret endte 2-2, men dagens oppgjør ble langt tøffere for Trondheims-Ørn, men Ørn-trener Thomas Dahle var fornøyd med jentenes innsats.

— Totalt sett spilte vi en god kamp. Vi får øvd oss både offensivt og defensivt mot et godt lag, sier Thomas Dahle.

Hardt straffet

Trondheims-Ørn var soleklare underdogs mot den foreløpige serietoeren, og fikk det som ventet tøft. De hang greit med i åpningsminuttene, men halvveis ut i omgangen rotet Trondheims-Ørn bort ballen rundt egen 16-meter, og Ida Elise Enget for Stabæk utnyttet muligheten, og satte ballen over Kristine Nøstmo.

— Vi blir hardt straffet, og første omgang bar preg på nerver. Vi hadde for stor respekt, men gjør jobben bra. I første omgang var vi litt utålmodige etter gjenvinningsfasen, og rotet bort ballen, innrømmer Ørn-treneren.

Selv om Ørn justerte seg noe, var Stabæk det klart beste laget på Nadderud, og etter drøye timen kontret de inn 2-0, og ti minutter senere punkterte de kampen til 3-0. På slutten hadde Trondheims-Ørn flere store sjanser til å score, og trener Dahle mener de burde ha fått med seg et mål.

Burde scoret ett mål

— Ja, uten tvil. Marit Clausen er gjennom på blank, og det er bare å sette den ned i hjørnet. I tillegg header vi rett over mål, og vi har nok tre-fire hundreprosentsjanser til å putte mål, sier Dahle.

Dagens tap betyr at Trondheims-Ørn fortsetter trenden fra vårsesongen, men Dahle tar med seg mye positivt fra kampen.

— Jeg er fornøyd med innsatsen, og jeg ser igjen mye av det vi har jobbet med i sommer. Vi er også tydeligere i angrepsfasen, timingen fungerer bedre og det gleder oss, sier Ørn-treneren.