— Hele laget er for dårlig. Vi mangler innsats og rytme. Problemet er at vi har vært slik over lang tid nå. Vi må ikke tro at det bare er å skjerpe seg til seriestart og tro at alt sitter da. Måten vi fremstår på nå er bekymringsfull og det er grunn til å slå på varsellampa, sa Bent Skammelsrud etter nederlaget.

Rosenborg hadde mye av spillet, men maktet ikke å levere vanlig RBK-tempo i angrepsspillet. Sjansene ble også utnyttet for dårlig. Når man i tillegg leverer flust av feilpasninger og ikke står samlet defensivt, er det lett å være enig med RBK-veteranen.

— Vi har hatt for mange slike kamper. En del positivt var det, men igjen slipper vi inn for mange mål. Fremover leverte vi noen veldig bra angrep, men vi omsatte ikke sjansene i scoringer. Det er alltid en fordel å vinne kamper, men det er ingen grunn til panikk, sa assistent-trener Ola By Rise.

Sjefstrener Nils Arne Eggen smekket igjen garderobedøra etter kampen og sa til spillerne hva han mente om innsatsen.

— Vi liker ikke å ikke vinne. I dag var det mangel på seiersvilje og tæl. I avslutningsfasen går det for sent. Men ennå er det én måned til seriestart, så vi er rolige der, sa Eggen.

Han liker ikke at spillerne ser ut til å tro at det går av seg selv når man spiller i Rosenborg. Han har uttallige ganger gjentatt at prestasjoner må gjenskapes. I vinter har akkurat det sjelden lykkes for Rosenborg.

— Er du bekymret over at dere ikke har vunnet mange kamper i vinter?

— Vi har jo ikke tapt mange heller. Men vi må bli flinkere foran eget og motstanderens mål for å bli et vinnerlag, sa Eggen.

Treneren sier han er spent på hva "gammelkara" kan prestere denne sesongen. Etter det vi så i går, vil veteranene igjen spille den sentrale rollen for Rosenborg. Ørjan Berg og Bent Skammelsrud var bra. Roar Strand kom inn og leverte normal høy innsats. Selv om Eggen ser etter folk som kan forsterke laget, sier han følgende:

— Det viktigste er å få skikk på dem vi har.