HERNING/SILKEBORG: Ole Gunnar Solskjær sammenligner Mats Møller Dæhli med Christian Eriksen.

21 år gammel har danskenes Tottenham-stjerne Christian Eriksen allerede spilt 41 landskamper. Debuten fikk han som 18-åring. Trolig får Mats Møller Dæhli – 18 år – sin debut fredag eller tirsdag.

Dæhlis trener i Molde, Ole Gunnar Solskjær, har stor tro på at den lille nordmannen kan bli en stor spiller. Solskjær trakk tidligere i uka linjer mellom Mats Møller Dæhli og Christan Eriksen.

Tidlig tillit

Den sammenligningen har også Christian Eriksen selv blitt gjort kjent med, i første rekke av norske journalister. Og Tottenham-spilleren mener at det å få tillit av landslagssjef Morten Olsen som ung har hjulpet utviklingen hans.

— Det betydde mye. Nå var jeg også så utrolig heldig at jeg kom til VM som 18-åring. Man lærer mye om hvordan ting foregår. Det er selvfølgelig små ting, som man stille og rolig tar med seg, sa Eriksen på torsdagens danske pressemøte.

Tre år etter debuten har han nå 41 landskamper, har spilt i VM og EM, har vunnet serien tre ganger i Nederland og tatt steget til Premier League.

Han erkjenner imidlertid at veldig bevisst på å ta lærdom av det man er med på, det var han ikke nødvendigvis som 18-årig fersking på landslaget.

— Da tenker man ikke så mye over det, da lever man i nuet og spiller fotball, konstaterer Christan Eriksen, som beskriver 2013 som et spesielt år for seg selv – blant annet da med tanke på overgangen fra Ajax til Tottenham.

- En fantastisk spiller

Heller ikke Møller Dæhli selv har kunnet unngå å få med seg Eriksen-sammenligningen.

— Jeg så det, og det er hyggelig det, han er en fantastisk spiller. Men det er et stykke opp til ham ennå, sier Møller Dæhli.

Han håper å få sjansen til å vise Fotball-Norge hva han kan. Men han stresser ikke.

— Jeg har ingen andre forventninger enn å lære mye av å være med. Hvis jeg får spilletid, skal jeg være klar for å prøve å vise hva jeg kan, sier den ballsikre 18-åringen.

Til Tromsø med Tottenham

Med kampen mot Norge avslutter Danmark sitt landslagsår. Men for Christian Eriksen er ikke Norge-opplevelsene helt over for året.

Fortsatt gjenstår en bortekamp i Tromsø med Tottenham i Europa League.

— Nå er det først landskamp, så en Premier League-kamp også før den kampen. Men selvfølgelig, det blir kaldt, har jeg hørt. Men vi skal ha poeng, vi skal ha tre poeng der oppe.

- Det må dere vel kunne klare mot et lag som har rykket ned til nivå to i Norge?

- Det tror jeg godt vi kan klare, ja, humrer Eriksen.