Molde har alltid slitt mot Viking. Det er greit nok. Men det er ikke ofte de har slitt så mye som de gjorde mandag kveld. Og jeg vil ikke ta noen ære fra Viking, men hovedgrunnen til at tre poeng ble igjen i Stavanger var ikke et strålende hjemmelag. Den største grunnen var et begredelig svakt Molde som ga hjemmelaget seieren. Fordi dette Viking-laget er ikke bedre en høyst middels. Og Molde spilte sin svakeste kamp på veldig lenge.

Jeg skal ikke svartmale en sesong etter bare seks serierunder. Så dum er jeg ikke. Mye kan fortsatt skje og MFK har fortsatt alle muligheter til å ta gull. Men fjellet de må klatre for å nå målet har blitt mye høyere siden serien startet. Rosenborg ser for øyeblikket ut som den største utfordreren, og de har møtt fem av de samme lagene på de første seks serierundene. Fasit er seks poeng og ti plussmål favør trønderne.

Jeg vet ikke hva planen var for å ta tre poeng i Stavanger, men den var sikkert god. Slik den sikkert var i Haugesund også. Men i praksis så den ikke god ut. Laget virker uinspirert og energiløst på bortebane. Og det skremmer meg litt. For ingen av de to lagene fra Rogaland er i nærheten av Molde kvalitetsmessig. Et stort problem er at Molde ikke ligner seg selv på bortebane. Tempoet mangler, feilpasningene florerer og det ser ut som laget skal være mer kyniske enn de trenger å være. På hjemmebane tar MFK grep om kampen umiddelbart og styrer slik de vil. På bortebane virker det ikke som de ønsker det i like stor grad. Kampene i Rogaland har gått på naturgress, men det skal ikke være noen unnskyldning. I så fall skal Molde være uvanlig heldige når det trekkes motstander til Champions League-kvalifisering.

Tor Ole Skullerud ønsker å rullere på laget for å være med å kjempe på tre fronter i år. Det er helt sikkert en god tanke bak det. Spillertroppen er stor og full av kvalitet, og mange spillere ønsker spilletid. Mot Viking holder ikke de som kommer inn samme kvalitet som den de erstatter. Det er også lett å se at det går utover hele samhandlingen i laget.

Chelsea vant akkurat Premier League. De har så langt, etter min summering, brukt 20 spillere på 35 kamper. Molde har brukt 17 spillere på seks kamper. John Terry (34) har spilt hvert eneste Premier League-minutt, sju Champions League-kamper og fire cupkamper. Det samme gjelder også for høyreback Branislav Ivanovic (31).

Tanken bak rullering er sikkert god, men det kan også koste på alle fronter. Jeg håper ikke det, men jeg frykter det.