KRISTIANSAND (fvn.no): Kun Stabæk med sine 22 baklengsmål har sluppet inn mer enn Start (20 mål) i løpet av sesongens ti første kamper.

Og med baklengsmålene kommer også diskusjonen og sammenligningene med laget som i fjor slapp inn hele 60 mål i serien.

Men selv om laget har hatt trøbbel defensivt i det siste, rører ikke Start keeper Kenneth Høie.

Keepertrener Erik Ruthford Pedersen mener det er flere spillere som bør byttes ut før Høie plasseres på benken. Dermed må også Alexander Lund Hansen vente på sin sjanse for Starts A-lag, selv om trønderen er klar til å bidra hvis han får sjansen.

- Vi har ikke diskutert et keeperbytte , sier Erik Ruthford Pedersen.

Høie har vært fast sisteskanse i Start siden høsten 2007, og vært en av Starts beste spillere de siste sesongene. Men likevel har flere Start-supportere og lesere på fvn.no tatt til orde for å prøve Alexander Lund Hansen i mål. Ruthford Pedersen er ikke enig.

— Det er vi som er på feltet som vurderer det. alle utenfor som ikke ser treninger, kun kamper, er ikke meningsberettiget i forhold til det. Men etter kampene som er spilt nå, tror jeg det er mange som bør byttes før Kenneth.

- Er det så jevnt mellom de to at det nesten er hipp som happ hvem dere velger?

— Ikke foreløpig, Kenneth leder.

- Hva kan du si om konkurransen dem i mellom?

— Det er vanskelig å si, fordi Alexander har vært skadet for lenge. Jeg skal være hundre prosent sikker på at han er klar til å spille når han slipper innpå. Men han nærmer seg, han har vært god i det siste, sier Ruthford Pedersen.

(Artikkelen fortsetter)

Alexander Lund Hansen er innstilt på å gi Kenneth Høie kamp om keeperplassen. (Foto: Lars Hoen)

På spørsmål om han mener det er på tide å slippe han til, svarer Alexander Lund Hansen dette:

— Det er ikke opp til meg og bestemme i hvert fall, men hele problemet sitter jo ikke på en mann. Vi får se hva som skjer, og jeg er klar hvis jeg får sjansen. Jeg har trent over en lengre periode nå og jeg sitter da på benken, så da får jeg håpe og tro at jeg er klar til å spille, også, sier «Lunna».

- Hvor sulten er du på å vise deg fram?

— Man er jo ekstremt sulten på å få spille, selvfølgelig, man har jo lyst til å bevise ting, som alle andre. Man vil jo bidra og spesielt når vi sliter, da har alle lyst til å bidra med å det på rett kjøl.

I Brann er situasjonen den at mangeårig førstekeeper Håkon Opdal har blitt vraket til fordel for Piotr Leciejewski, som klubben hentet fra Sogndal før sesongen.

Situasjonen i Start er svært lik: Kenneth Høie s kontrakt med klubben går ut etter sesongen og haugesunderen har takket nei til klubbens siste kontraktsforslag.

Statistikksenter Eliteserien:

Dermed kan Høie være ferdig i Start, mens Lund Hansen ble hentet fra OB i Danmark før sesongen, kan bli ny førstekeeper. Men Lund Hansen vil ikke reflektere så mye over sammenligningen.

— Jeg vet ikke hvordan det er i Brann, men det er kanskje en likhet. Men samtidig, hvis klubben ønsker at en keeper skal forlenge, så vil man sikkert bruke han. Det er ikke opp til meg å ta ut laget, men får jeg sjansen skal jeg gjøre mitt beste.

Følg Start - Fredrikstad her