Liverpool gikk videre til semifinale i ligacupen etter 6-1-seier over Southampton. Der venter Stoke. I den andre semifinalen møtes Everton og Manchester City.

Liverpool har vunnet seks av sine sju siste kamper i alle turneringer. Onsdag ventet Southampton på bortebane i kampen om semifinaleplass i ligacupen.

SJOKKERTE LIVERPOOL: Sadio Mane scoret nesten før publikum hadde fått satt seg på St. Mary's. Foto: Reuters / Eddie Keogh Livepic/NTB scanpix

Vertene fikk en best mulig start da Sadio Mané scoret allerede etter 41 sekunder.Liverpool tok mer over, og med 6-1 i bagasjen tok Jürgen Klopps menn seg til sin 16. semifinale i ligacupen.

Motstanderen der ble trukket onsdag. For Liverpool venter Stoke i semifinalen, mens byrival Everton møter Manchester City.

Tilbake

Mot Southampton fikk Daniel Sturridge sin første kamp fra start siden oktober.

26-åringen viste hvorfor fansen og manager Jürgen Klopp har sett fram til å få ham tilbake etter skade da han 26 minutter inn i kampen fikk ballen fra Joe Allen.

UTLIGNER: Daniel Sturridge setter inn 1-1 bak Maarten Stekelenburg i Southampton-buret. Foto: Kieran McManus / BPI / Digitalsport

Alene mot Steven Caulker ble han presset mot venstre, før han dro seg fri og avsluttet i det lengste hjørnet.Tre minutter etter utligningen var Sturridge frampå igjen. Emre Can slo en lekker pasning over vertenes forsvarsrekke mot lagkameraten. Ballen havnet i beina på Sturridge, som avsluttet i mål på direkten.

– Vi ga dem rom og muligheter. Hvis du gir en mann som Daniel Sturridge den typen rom dreper han deg, sa Southampton-manager Ronald Koeman etter kampen.

Målshow

Rett før pause la Liverpool på til 3-1 etter at et langskudd fra Alberto Moreno gikk via lagkamerat Divock Origi og i mål.

Sturridge takket for seg etter en time, men det stoppet ikke der for Liverpool.

20 minutter før slutt kom Origi igjen på scoringslisten etter en lekker avslutning fra rundt 14 meter.

STOR TRIUMF: Det ble en nesten perfekt kveld for Jürgen Klopp og hans Liverpool-mannskap på den engelske sørkysten onsdag kveld. Foto: Kieran McManus / BPI / Digitalsport

Jordon Ibe la opp til 4-1-målet, og etter 73 minutter kunne 19-åringen juble etter å ha gjort vondt verre for Southampton med Liverpools femte scoring for kvelden.Origi var ikke ferdig med det, og fire minutter før slutt headet han inn 6-1. – Jeg skal be om å få med meg matchballen hjem, sa Origi til Skysports etter kampen.

– Vi startet slurvete, men viste karakter. Studge viste hva han er god for, og det samme gjorde Divock, sa Adam Lallana.