Blackburn — Leicester 2-1:

Blackburn (NTB): Morten Gamst Pedersen scoret det avgjørende 2-1-målet da Blackburn slo Leicester på hjemmebane i mesterskapsserien lørdag.

Vadsøværingen fikk tillit igjen fra start på venstresiden av midtbanen etter å ha blitt plassert på innbytterbenken da Blackburn slo Barnsley i midtuken.

Gamst Pedersen ordnet 2-1 elleve minutter før full tid. Han vendte bort en Leicester-forsvaret innenfor 16-meteren, og sendte ballen i det lengste hjørnet med høyrefoten. Målfeiringen til nordmannen vakte oppsikt.

Som et tydelig tilsvar på kritikken som ble rettet mot ham før sesongstarten løftet nordmannen pekefingeren mot ledelsen på tribunen, hentet en stokk (!) på Blackburn-benken og veivet demonstrativt med denne før kampen på Ewood Park fortsatte.

– Jeg er kjempefornøyd med scoringen. Jeg fikk jo brukt både den venstre og høyre foten. Det var et bra mål. En må jo feire litt når en scorer mål, sier Morten Gamst Pedersen til Dagbladet.

– Vet ikke om det var planlagt

30-åringen ble før sesongen kritisert offentlig av klubbledelsens rådgiver Shebby Singh. Sistnevnte uttalte blant annet at Gamsten nærmet seg pensjonisttilværelsen, manglet fart, og ikke lenger kunne løpe like mye som ledelsen ønsker spillerne deres skal gjøre.

– Jeg vet ikke hvor han fikk det fra, eller om han planla det sammen med materialforvalteren vår, men det bør tas imot som det var, sa Blackburn-manager Steve Kean om feieringen, ifølge BBC.

Portugiseren Nuno Gomes ordnet 1-0 for Blackburn etter 33 minutters spill. Jamie Vardy utlignet for Leicester ti minutter etter sidebyttet.

– Jeg følte tidvis at om man har kvalitetsspillere som Gomes eller Pedersen på laget, og teknikken de har, så kan de gjøre noe spesielt, tilføyde Kean. (©NTB)

Engelsk mesterskapsserie fotball lørdag, 3. runde:

Blackburn – Leicester 2-1 (1-0)

Mål: 1-0 Nuno Gomes (33), 1-1 Jamie Vardy (55), 2-1 Morten Gamst Pedersen (79). 13.935 tilskuere

Morten Gamst Pedersen spilte hele kampen for Blackburn.

Blackpool – Ipswich 6-0 (2-0)

Mål: 1-0 Aaron Cresswell (selvmål 13), 2-0 Gary Taylor-Fletcher (45), 3-0 Thomas Ince (49), 4-0 Ince (58), 5-0 Craig Cathcart (62), 6-0 Nouha Dicko (90). 14.266 tilskuere

Brighton – Barnsley 5-1 (3-1)

Mål: 1-0 Ashley Barnes (4), 2-0 Wayne Bridge (14), 2-1 Craig Davies (str. 35), 3-1 Craig Mackail-Smith (38), 4-1 Mackail-Smith (50), 5-1 Barnes (81). 24.594 tilskuere

Torbjørn Agdestein spilte sju minutter som innbytter for Brighton.

Bristol C. – Cardiff 4-1 (2-0)

Mål: 1-0 Stephen Pearson (32), 2-0 Martyn Woolford (45), 2-1 Joe Mason (57), 3-1 Woolford (70), 3-2 Heidar Helguson (82), 4-2 Sam Baldock (87). 14.368 tilskuere

Charlton – Hull 0-0

16.202 tilskuere

Huddersfield – Burnley 2-0 (1-0)

Mål: 1-0 Joel Lynch (7), 2-0 Jordan Rhodes (58). 15.483 tilskuere

Middlesbrough – Crystal Palace 2-1 (1-0)

Mål: 1-0 Seb Hines (41), 2-0 Merouane Zemmama (52), 2-1 Jermaine Easter (str. 56). 15.494 tilskuere

Jonathan Parr spilte hele kampen for Crystal Palace.

Peterborough – Leeds 1-2 (0-1)

Mål: 0-1 Luciano Becchio (7), 0-2 Becchio (50), 1-2 Michael Bostwick (73). 10.432 tilskuere

Sheffield W. – Millwall 3-2 (1-2)

Mål: 1-0 Jermaine Johnson (19), 1-1 James Henry (35), 1-2 Liam Trotter (43), 2-2 Miguel Angel Llera (68), 3-2 Llera (90). 24.752 tilskuere

Watford – Birmingham 2-0 (2-0)

Mål: 1-0 Almen Abdi (str. 4), 2-0 Matej Vydra (17). 11.022 tilskuere

Wolverhampton – Derby 1-1 (1-0)

Mål: 1-0 Kevin Doyle (35), 1-1 Theo Robinson (90). 21.861 tilskuere