Nederland fikk en dårlig start på kvalifiseringen da de tapte mot Tsjekkia i første kamp.

Mot Kasakhstan var det få som regnet med at laget skulle få problemer med å ta en grei seier. Men til pause var det gjestene som ledet, etter at 32-årige Renat Abdulin hadde scoret omgangens eneste mål.

Straffe og utvisning

Etter 62 minutter utlignet måljegeren Klaas-Jan Huntelaar til 1-1 med en fin heading da 62 minutter var spilt. Og bare to minutter senere ble ting vanskeligere da Baurzhan Dzholtsjijev ble utvist for Kasakhstan.

Ibrahim Afellay, som også var nest sist på Klaas-Jan Huntelaars scoring, ble så hjemmefansens store helt da han satte inn 2-1-målet åtte minutter før slutt.

Like før full tid omsatte Manchester United-angriper Robin van Persie et straffespark i mål til 3-1. Straffen hadde han selv skaffet.

Dockal avgjorde

For Tsjekkia fortsatte oppturen da Tyrkia ble slått 2-1 på bortebane. Umar Bulut sendte vertene i ledelsen tidlig, mens Tomás Sivok utlignet like etter.

PÅ FARTEN: Tidligere RBK-spiller Borek Dockal (nr. 9) ble matchvinner for Tsjekkia mot Tyrkia. Her feirer han sin scoring med lagkamerat Pavel Kaderabek. Foto: REUTERS/Murad Sezer/NTB scanpix

Etter pause ble den tidligere Rosenborg-spilleren Borek Dockal matchvinner for gjestene, da han overlistet keeper Tolga Zengin med et innsideskudd.I den siste kampen i gruppe A vant Island 3-0 borte mot Latvia. Et rødt kort til hjemmelagets Artjoms Rudnevs etter 55 minutter var med på å avgjøre kampen. Gylfi Sigurdsson sendte Island opp i 1-0 ti minutter senere.

FORTSETTER SEIERSREKKEN: Islands spillere jubler for seier mot Latvia. Foto: REUTERS/Ints Kalnins/NTB scanpix

Kaptein Aron Gunnarsson doblet ledelsen i det 77. minutt, mens FCK-spiller Rurik Gislason scoret islendingenes tredje og siste mål helt på tampen. (©NTB)