foto
Steven Gerrard tok avskjed med Anfield lørdag, men klarte ikke å lede sitt Liverpool til poeng mot Crystal Palace. Foto: Carl Recine
foto
Alex Gerrard ser sin manns avskjedskamp fra tribunen. Foto: Carl Recine
foto
Adam Lallana sendte Liverpool foran. Etter målet hoppet han rett i armene på Steven Gerrard. Foto: Carl Recine
foto
En supporter viste sin støtte til manager Brendan Rodgers på himmelen over Anfield. Foto: Jon Super
foto
The Kop hyllet sin kaptein med en stor mosaikk før kampen. Foto: Carl Recine
foto
Steven Gerrard hadde med seg døtrene ut på banen før kampen. Foto: Carl Recine
foto
Steven Gerrard under oppvarmingen. Foto: Carl Recine
foto
Steven Gerrard ankommer Anfield før sin siste kamp på Liverpools hjemmebane. Foto: Phil Noble

Det var en kamp om tre poeng i Premier League, men egentlig handlet alt på Anfield lørdag ettermiddag om Steven Gerrard.

Da Liverpool-kapteinen entret banen sammen med sine tre døtre Lilly, Lexie og Lourdes sto spillerne fra begge lag æresvakter. De trofaste supporterne på The Kop viste frem en stor mosaikk med «S8G», mens supporterne på den ene langsiden holdt opp ark som dannet ordet «Captain».

Fra tribunene runget selvfølgelig Gerrard-sangen som supporterne har sunget i store deler av kapteinens 17 år lange karriere på klubbens førstelag.

De som håpte på en lykkelig slutt på eventyret i kapteinens siste kamp på Anfield før USA-eventyret starter til høsten ble imidlertid skuffet.

Crystal Palace vant kampen 3-1. ## Hyllet supporterne i avskjedstalen

Etter kampen ble kapteinen naturligvis hyllet av et Anfield som fortsatt var fullsatt lenge etter at kampen var slutt.

foto
Steven Gerrard sammen med sine døtre etter kampen. Foto: Phil Noble

— Det føltes veldig rart. Jeg har gruet meg til dette øyeblikket, og det er fordi jeg kommer til å savne det så mye. Jeg har elsket hvert øyeblikk, og jeg er knust over at jeg ikke kommer til å spille foran dere igjen, sa han til et jublende Anfield. - Først og fremst vil jeg takke alle i klubben som har hjulpet meg gjennom 17 år. Jeg vil takke mine lagkamerater og alle eks-spillerne som har gjort meg til den spilleren jeg har vært. Jeg må si tusen takk til de viktigste personene i en hver fotballklubb - supporterne -, men disse er bedre enn alle andre, sa Gerrard.

Liverpool-supporterne sang både You'll never walk alone og sanger om mange av triumfene til Gerrard.

— Før tårene kommer: Jeg har spilt foran de fleste supportere i verden, og jeg må si at dere er de beste av dem alle, avsluttet Gerrard sin tale med.

Lallana sendte Liverpool i ledelsen

Det var hjemmelaget som scoret det første målet i kampen.

Tidligere Liverpool-spiller Martin Kelly sendte en svak pasning til forsvarskollega Scott Dann, og Adam Lallana snappet ballen. Avslutningen var så vidt innom en Palace-spiller før den gikk i en perfekt bue over keeper Wayne Hennessey og i mål.

Gjestene burde utlignet bare minuttet etter. Joe Ledley fikk muligheten fra 14 meter etter godt forarbeid av Yannick Bolasie, men skuddet føk over mål.

Scoring skulle de imidlertid få to minutter før pause. Frisparket fra Jason Puncheon var godt, men keeper Simon Mignolet hjalp godt til da han valgte å ta et steg til høyre og bak muren. Dermed var han sjanseløs da ballen kom fykende mot keeperhjørnet.

Innbytter Zaha scoret med en gang han kom på banen

Liverpool spilte mot The Kop i annen omgang, og mange på den sagnomsuste tribunen håpte nok at deres helt skulle score foran akkurat dem i sin siste kamp på Anfield.

foto
Wilfried Zaha scoret like etter at han var kommet på banen. Foto: Jon Super

Jordan Henderson, som er ventet å ta over kapteinsvervet etter Gerrard neste sesong, hadde det første forsøket etter 49 minutter. Han fikk imidlertid ikke godt nok treff på avslutningen.Liverpool hadde et par halvsjanser, men det var Palace-innbytter Wilfried Zaha som skulle finne målet i det 60. minutt.

Under minuttet etter at han entret banen sendte han gjestene i ledelsen. Målet ble stående selv om reprisene viste at han var i en hårfin offsideposisjon da pasningen kom.

Gerrards skuddforsøk lyktes ikke

Bolaise, som herjet med Liverpool-forsvaret gjennom store deler av kampen, skjøt i tverrliggeren seks minutter senere.

Da hadde Gerrard akkurat hatt sin første avslutning for dagen, men skuddet mot nærmeste hjørne var ikke godt nok til å lure Hennessey.

Gerrard fikk en ny mulighet etter 77 minutter, men frisparket fra brukbar posisjon var for høyt og føk opp på The Kop.

Der havnet også ballen da han skjøt fra 16 meter tre minutter senere. Denne gangen var han imidlertid nærmere å treffe cornerflagget enn han var å treffe mål.

PÅ overtid fikk gjestene straffespark. Simon Mignolet reddet forsøket fra Glenn Murray, men Palace-spilleren var raskest fremme og satte inn returen selv.