STAVANGER (Aftenbladet): Fire strake serietap, varsel om store nedbørmengder og samtidig kampstart med DNB Arena har ikke fått Viking-ledelsen til å vurdere lavere billettpriser til kampen mellom Viking og Molde lørdag kveld.

— Vi er klar over dette, men mener Stavanger er store nok for både Viking og Oilers. Per dato har vi solgt i overkant av 7000 billetter til Molde-kampen og lover alle som velger å ta turen til Viking Stadion god underholdning. Vi møter laget som med stor sannsynlighet blir seriemester, og også har sjansen til å vinne cupen. Det er en ypperlig anledning til å bite godt fra oss. Viking har hatt et godt tak på Molde i Stavanger de siste årene, sier Vikings kommersielle direktør, Dag Ove Aksland til Aftenbladet.

Ugunstige kamptidspunkt

Viking hadde i fjor en liten publikumsoppgang. Snittbesøk på Viking Stadion endte på 10.284, mot 9894 i 2012. Så langt i år er snittet 10.258, en nedgang på 26 tilskuere sammenlignet med sluttallet fra i fjor.

Aksland mener dette har flere årsaker.

— For det første har vi spilt mange hjemmekamper på ugunstige tidspunkter. Da mener jeg fredager, lørdager og tidlig søndag. Vår erfaring er at søndag klokken 18.00 er det beste kamptidspunktet i Rogaland. Da har folk avsluttet helgen på hytta, og runder av helgen med fotballkamp. Vi har dessverre ikke hatt veldig mange kamper på det tidspunktet. Videre spiller selvfølgelig resultatene inn, og den siste tiden har de ikke vært de beste. Man må heller ikke glemme været. Jeg tror at så mange som tusen mann skuler til værforholdene. Er det regn når du skal ut døra, er det lett å velge fjernkontrollen i sofaen i stedet, tror Aksland.

Vil ha forutsigbarhet

Han er klar over at flere klubber i høst har redusert billettprisene til enkeltkamper for å samle folk. Brann har blant annet hatt en Facebook-aksjon, der man inviterte en venn på kamp og utfordret to andre. I tillegg ble billettprisene redusert, og før Aalesund-kampen ble det delt ut 2000 gratisbilletter. Det gjorde at Brann løftet publikumstallet, og har nå et hjemmesnitt på 11.719 tilskuere. Også Start har tilbudt kamper til billettpriser ned mot 50 kroner (publikumssnitt 6140).

— Vår respons til dette er at vi ønsker forutsigbarhet på billettprisene. Det skal ikke være slik at de som kjøper billetter på en mandag, oppdager at disse går til halv pris på torsdagene. Såpass lojale må vi være overfor vårt publikum. Dessuten vil vi hevde at vi har gode billettpriser. Vi selger ungdomskortet til 650 kroner for 15 hjemmekamper (snittpris per kamp 43,3 kroner). Det er ikke dyrt, påpeker Aksland.

Oilers forventer utsolgt

Stavanger Oilers regner med stinn brakk, 4400 tilskuere til kampen mot Vålerenga lørdag.

— Vi har ennå noen billetter igjen, både enkelte sitteplasser og et drøyt hundretalls ståplasser. Men siden det er Vålerenga som kommer, regner vi med at det blir utsolgt, sier markedssjef Børge Moi Nilsen til Aftenbladet.