Nyopprykkede Burnley står stadig uten seier i den engelske eliteserien, mens Everton vant for annen kamp på rad etter en treg sesongstart. Eto'o både åpnet og lukket målkontoen for gjestene.

Han sørget for en kanonåpning etter et flott angrep i kampens fjerde minutt. Leighton Baines fikk ballen på venstrekanten, satte fart mot boksen og slo et presist innlegg til Eto'o. Kameruneren viste klasse i lufta og stanget Everton i ledelsen.

Everton hadde ballen mye etter scoringen, men i det 20. minuttet ga Romelu Lukaku den bort på klønete vis. Hans tilbakespill havnet i føttene på Lukas Jutkiewicz, som kunne tre gjennom Danny Ings. Sistnevnte rundet Tim Howard før han kontrollert satte inn utligningen.

Lukaku på godt og vondt

Lukaku brukte ikke lang tid på å rette opp inntrykket. Ni minutter senere fikk han sin revansj da han var sterk og god i Burnley-feltet. Det første skuddforsøket ble blokkert, men belgieren fulgte selv opp og satte ballen inn i lengste hjørne.

Etter en tam annen omgang kom det brått en scoring som fikk publikummet på Turf Moor til å sperre opp øynene i det 86. minutt. Eto'o fikk ballen omtrent 20 meter fra mål, vendte opp og sendte av gårde en fantastisk avslutning som Burnley-keeper Tom Heaton bare kunne strekke seg etter.

Dermed sto det 3-1, og Everton fikk enda mer kontroll på en kamp der gjestene aldri maktet å slå tilbake etter pause. Eto'o ble bortelagets helt med sin 2. og 3. seriescoring. (©NTB)