ALFHEIM: For spissen var nemlig svakest på avslutningstreningen i går – og «straffen» var at han måtte farge håret.

– Jeg endte opp med færrest scoringer, innrømmer Espejord til iTromsø.

Og dermed ble det en platinablond variant for Espejord – slik som også internasjonale stjerner har valgt i det siste – som for eksempel Lionel Messi, Aaron Ramsey og James Rodriguez.

Men Espejord er ikke alene om ny friysere i TIL. Også Aron Sigurdurson har farget håret blondt.

– Aron hadde veldig lyst til å gjøre det. For min del så skulle derfor gjerne han ha tapt avslutningskonkurransen, smiler Espejord.

(Krever innlogging)

– Faktisk fornøyd

– Så du er ikke helt fornøyd med sveisen?

Aaron Ramsey fikk mye oppmerksomhet for sitt blekede hår før og under EM. Foto: NTB Scanpix

– Jeg må faktisk si at jeg er fornøyd, for jeg hadde ventet at det skulle bli så grusomt! Det ble ikke helt katastrofe, så det er jeg fornøyd med, sier Espejord. – Er det Ramsey, Messi eller Christer Johnsgård som er forbildet her?

– Jeg vet ikke helt hvem. Kanskje man har prøvd å bli litt som Bård (Flovik)? Dette er vel ”silver fox” (sølvrev) smiler Espejord.

– Ja, det ligner jo, innrømmer trener Bård Flovik til iTromsø.

Stang ut

Espejord vet ikke hvor lenge han skal ha frisyren.

– Plutselig blir man gående ei stund. Jeg er en ganske lat person når det kommer til å drive og styre og fikse på håret, egentlig. Det kan bli ei uke eller to uker.

Men litt bekymringsfullt er det at spissen som skal score mål i Sofien Moussas skadefravær, taper en avslutningskonkurranse før «Slaget om Nord-Norge» søndag.

– Det var stang ut, bokstavelig talt. Jeg hadde fire avslutninger på akkurat samme sted – i stolpen. Det er bare å få de stang inn på søndag. Da hadde jeg plutselig vært på toppen, sier Espejord.

– Det er marginer og jeg håper de snur på søndag, legger han til.

– Vennskapelig konkurranse er fint. Det kan gå alle veiene. At de har slik typer ”premiering” for de som ikke vinner, er interessant. Men slik er det, sier Bård Flovik.

Får starte?

Espejord spilte mye som midtspiss på formasjonsøkten fredag.

– Vi driver ennå og bytter litt, men vi vet jo ikke ennå hvem som skal spille. Det blir spennende å se, sier Espejord.

På grunn av lyskeplager tidligere i år holder Espejord neppe 90 minutter mot Glimt.

– Det er en vurdering vi må ta. Enten starter Runar eller så blir det Thomas Lehne Olsen i midten. Den vurderingen tar vi nærmere inn mot kampen, sier Flovik.