Frankrike mot Italia i kveld, en reprise på VM-finalen for to år siden, og minst ett av lagene må ut og hjem fra EM. Kanskje begge.

Da kjører Italia frem jokeren — Antonio Cassano. Fra start, endelig?

"Alle vil ha Cassano på laget. Men sammen med hvem i angrepet?" er spørsmålet på gazzetta.it, nettsidene til La Gazzetta dello Sport.

Men ikke alle stoler på 25-åringen. Ikke engang i La Gazzetta dello Sport:

- Jeg ville ikke hatt ham her. Det er to år siden sist han var i troppen, han oppfører seg dårlig og det blir alltid problemer med ham, sier avisens sjefsskribent, Alberto Cerruti.

— Jo, på en god dag kan han avgjøre. Det er bare det at Cassano aldri har vunnet noen ting, hverken med Italia, Roma eller Real Madrid. Når han scorer, taper Italia, advarer Cerruti.

Jublet - og gråt.

I sitt forrige mesterskap, EM i Portugal i 2004, gikk talentet fra Bari gråtende og utrøstelig av banen noen minutter etter at han ble matchvinner på overtid mot Bulgaria (2-1).

Først viste han alle sine følelser, omfavnet spillere og trener Trapattoni. Så kom meldingen om resultatet alle italienere fryktet og mange forutså: 2-2 mellom naboene Sverige og Danmark!

Da var Cassano bare 21, hadde vært Italias beste EM-spiller og ble spådd en stor fremtid.

I stedet havnet han stadig i trøbbel med trenere og dommere.

Året etter krevde han lønnsforhøyelse i Roma, og ble satt av laget. I 2006 ble han solgt til Real Madrid, men puttet i seg så mye junkfood at klubbledelsen truet med bot for hvert gram han la på seg.

Gikk amok

Da tidligere Roma-trener Fabio Capello overtok Real, jublet Cassano. Men det ble lite med spilletid, og så ble han suspendert etter å ha skjelt ut Capello etter en cupkamp.

Tilbake i Serie A, for Sampdoria, har det gått bedre. Men 25-åringen er fortsatt en "tikkende bombe" og kommer lett ut av fatning.

I desember måtte han holdes igjen for ikke å gå løs på dommeren som ga ham gult kort i Sampdorias kamp mot Fiorentina.

I mars feiret Cassano sitt 2-2-mål mot Torino ved å sparke til cornerflagget, så det svingte tilbake og ga ham en blodig leppe. Det førte til gult kort, og siden han fikk ett til like etter, ble det rødt.

Da gikk Sampdoria-spissen amok og nektet å gå av banen. Til slutt gjorde han det, men kastet drakten i hodet på fjerdedommeren - noe som førte til fem kampers karantene og en kraftig bot fra klubben.

ALT OM EM:

Nekter å snakke

Og hva sier Cassano selv? Ingenting.

Han snakker aldri. Han hater journalister, og gir bare ett intervju i året på RAI, den statlige TV-kanalen. Det forrige var i juli i fjor.

Men som innbytter mot Nederland og spesielt mot Romania fikk vi se ferdighetene hans i glimt - hælspark, lekre pasninger, et genialt blikk.

I dag får det briste eller bære.