MANCHESTER UNITED — CSKA MOSKVA 1-0

Manchester United hadde gått 404 minutter uten mål i alle turneringer. Da dukket Wayne Rooney opp og satte inn scoringen Old Trafford-publikummet tørstet etter.

Lettelsen sto skrevet i ansiktet på spilleren som er blitt symbolet på et sviktende United.

Flere og flere har ment at Rooney bør henvises til benken, og at stjerneskuddet Anthony Martial bør få tillit som spiss. Manager Louis van Gaal har imidlertid nektet å høre på kritikerne. Da Marouaune Fellaini skulle byttes inn for å gi United mer luftstyrke i angrep her, var det Martial som måtte vike.

1-0: Her setter Wayne Rooney inn matchvinnermålet. Foto: NTB scanpix

Avgjørelsen ble mødt med høylydt pipekonsert på Old Trafford, men 12 minutter før slutt fikk han betalt. Rooney headet inn 1-0-scoringen som sendte United til topps i gruppe B.

Dermed endte Rooney en måltørke på 452 minutter i alle turneringer. Det var også hans første Champions League-mål på 955 minutter. Forrige gang han scoret i turneringen var mot Bayer Leverkusen i september 2013.Målet gjør at Rooney nå sammen med Denis Law er den med nest flest mål for United (237).

— Det er vanskelig å møte lag som forsvarer seg med ti mann. Heldigvis kom sjansen til slutt og vi fikk scoringen. Det var viktig for oss, sier Rooney i et intervju etter kampen.

Se Rooneys scoring her (artikkelen fortsetter under videoen):

— Veldig viktig spiller

— Han er en veldig viktig spiller for oss, sier United-keeper David De Gea i et intervju med Viasats Roar Stokke.

— Nå er jeg er en veldig glad trener. CSKA Moskva gjorde det vanskelig for oss, sier van Gaal.

Tannløse og blottet for kreativitet: Manchester United har fremstått som en skygge av seg selv den siste tiden.

Mot CSKA Moskva i Champions League tirsdag kveld så trenden ut til å fortsette. United spilte pasning etter pasning, men det ble svært sjelden farlig.

«Angrip, angrip, angrip» ljomet fra tribunen.

— I pausen ba van Gaal oss om å ignorere fansen og fortsette med å spille vårt spill, sier Jesse Lingard.

Stor CSKA-sjanse

Etter 71 minutter rotet Rooney bort en kjempemulighet til å sende United i ledelsen. Situasjonen så ut til å oppsummere kvelden for United. Få minutter senere fikk plutselig Seydou Doumbia en eventyrlig mulighet til å score for gjestene, men Chris Smalling fikk reddet med en heroisk sklitakling.

Frustrasjonen bredte seg blant hjemmefansen på Old Trafford, men bare minuttet etterpå kom den forløsende scoringen. Lingard la igjen til en Rooney som enkelt kunne heade inn matchvinnerscoringen.

Målet gir Rooney litt arbeidsro. Og van Gaal får en pause fra kritiske spørsmål om sin kaptein.

City videre

Manchester Citys show før pause var nok til å slå Sevilla 3-1. Dermed er City klar for cupspillet i mesterligaen.

Se høydepunkter fra Citys show her (saken fortsetter under videoen):

Juventus er nær å bli med videre etter 1-1 borte mot Borussia Mönchengladbach.

Håvard Nordtveit spilte en god kamp på høyrebacken for Gladbach. Tyskerne dominerte store deler av kampen, men en vakker scoring fra Stephan Lichtsteiner like før pause berget et svakt Juventus fra tap.