To kamper igjen: Mot IFK Gøteborg spilte Molde-kaptein Daniel Berg Hestad med drakt nummer 6 for tredje siste gang i karrieren. To kamper igjen: Mot IFK Gøteborg spilte Molde-kaptein Daniel Berg Hestad med drakt nummer 6 for tredje siste gang i karrieren. Foto: ERIK BIRKELAND

Denne drakta fredes når kapteinen slutter

Berg Hestad har to kamper igjen med nummer 6 på ryggen.

DUBAI: 16-delsfinalene mot Sevilla blir Daniel Berg Hestads to siste kamper for Molde. Deretter blir drakt nummer 6 lagt bort på ubestemt tid.

-Vi har snakket om det internt og mener det er riktig at drakta blir fredet. Klubbledelsen må være med og bestemme dette, men personlig synes jeg det bør gå minst to år til den brukes igjen, sier materialforvalter Tore Monsen.

-Hvorfor er det riktig å legge drakta på hylla samtidig som kapteinen gir seg?

-Han har legendestatus i klubben. Daniel har vært med så lenge, det er 23 år siden han debuterte. Karrieren er så spesiell at han fortjener det. Daniel har satt rekorder som ingen kommer til å slå, sier Monsen.

Den eneste drakta som har vært fredet tidligere i MFK-historien er nummer 17. Den fikk hvile en periode etter at dagens A-trener Trond Strande sluttet i 2007.

Daniel Berg Hestad selv setter pris på klubbens tanker.

-Det er ikke jeg som har bedt om dette, og jeg har ærlig talt ikke tenkt noe særlig på draktnummeret. Men det er jo litt stas hvis den får ligge ei stund, slik at jeg rekker å få litt avstand til hele greia. Det ville vært litt rart hvis en annen spiller skulle løpt ut på Aker stadion med nummeret mitt når serien starter, sier Berg Hestad.

Han husker ikke hvor lenge han har hatt 6-tallet på ryggen.

-Du vet, jeg har vært med så lenge at de elleve som startet hver kamp hadde fra 1 til 11. Jeg husker i hvert fall at jeg hadde nummer 6 i Champions League i 1999. I Heerenveen hadde jeg nummer 8, sier kapteinen, som kom hjem til ubrukt nummer 6 etter halvannet år i Nederland.

Berg Hestad er fortsatt fast bestemt på at karrieren er over etter hjemmekampen mot Sevilla 25. februar.

-Det blir veldig spesielt å gi seg, og litt pussig å trene helt fram til seriestart. Men det er ingenting som tilsier at jeg skal spille flere kamper. Det er snart over, og da skal jeg inn i trenerteamet til Molde 2, fastslår 40-åringen.

Han startet mot IFK Gøteborg tirsdag og starter garantert mot Sevilla neste torsdag.

-Jeg har sett litt på dem i det siste, og de er meget sterke for tida. De er store favoritter, men vi har alltid en mulighet hvis vi presterer på vårt beste. Alt kan skje i en fotballkamp. Vi må selge oss dyrt defensivt og tørre å spille ball når kampen åpner seg opp etter hvert. Og så må vi ha litt flaks, fastslår Daniel Berg Hestad.