AaFKs målvakt startet kampen mot Portugal på benken, men slapp til allerede etter en halvtimes spill.

Da hadde Manchester Uniteds Nani allerede hamret inn to mål, og i forsøket på å redde det siste ble førstekeeper Thomas Sørensen skadet.

Lindegaard vartet opp med flere praktredninger den siste timen, men til tross for at Danmark reduserte ved hjelp av Ricardo Carvalho ble det null poeng i Porto.

*** Tabeller: Oppdaterte EM-tabeller**

Kjent for to ting

— Det er ting som går bra, og så er det mange andre ting som må gjøres bedre , mente Lindegaard etter kampen, ifølge fyrens.dk.

I sluttminuttene måtte han se en suser fra Cristiano Ronaldo havne i nettet bak seg til 3-1, men spesielt misfornøyd var AaFK-keeperen med egen innsats på et av Ronaldos frispark.

- Portugal er kjent for to ting. Det ene er portvin og det andre er Cristiano Ronaldos frispark, og det siste hadde jeg vanskeligheter med å holde i dag , sier han og sikter til en situasjon i andre omgang.

- Thomas er førstevalg

Den danske keepere bokset det skumle frisparket ut i farlig området, men fikk umiddelbart sin revansje da han reddet returen.

Til tross for storspill i går, tror ikke Lindegaard at han er i ferd med å bli førstevalget på det danske landslaget.

- Thomas er klart Danmarks førstevalg som målvakt , sier 26-åringen, som kom inn i troppen etter forfall fra Brøndbys Stephan Andersen .

Men i midtukekampen mot Kypros kan det være duket for Lindegaard fra start. Thomas Sørensen regnes som tvilsom etter skaden han pådro seg i går.

— Det er en liten strekk. Den er ikke så ille, men legen sier at det krever en ukes pause. Jeg vil heller ikke gjøre noe som kan forverre skaden, sier Sørensen selv om situasjonen.