Dermed lider han samme skjebne som Øyvind Gjerde – som også har fått beskjed om at han ikke er med i MFKs fremtidsplaner.

Det var i et møte med klubben fredag ettermiddag at 23-åringen fikk den tunge beskjeden. Nå må Skjølsvik han på jakt etter en ny arbeidsgiver.

– Dette var veldig overraskende. Jeg hadde trodd at jeg kom til å få ny kontrakt, i og med at de ventet så lenge med å svare meg, sier Skjølsvik til Rbnett.

Må trolig flytte

Unggutten, som sammen med familien nettopp har kjøpt hus i Molde, er nå forberedt på å måtte flytte på seg.

– Det er tungt både for meg og familien, men sånn er det å være fotballspiller, sier han.

– Har du fått noen pekepinn på hvordan du lå an tidligere i høst?

– Jeg har ikke hørt noe som helst. Den eneste tilbakemeldingen jeg fikk var fra Uwe Rösler. Han fortalte meg at han hadde snakket varmt om meg overfor ledelsen, sier han.

– Hva tenker du om den videre fotballkarrieren?

– Jeg er åpen for det meste nå, men det er ikke aktuelt å spille på et lavere nivå enn førstedivisjon. Jeg håper selvsagt å spille på elitenivå – enten det er her eller i et annet land.

Overrasket rådgiver

Spillerens rådgiver, Sverre Mauseth, ble også overrasket da beskjeden fra MFK kom. Han hadde forventet at 23-åringen skulle få fornyet tillit.

– Det er ikke opp til meg å bedømme om dette er feil eller riktig, men jeg ble overrasket over beslutningen. Det er spesielt overraskende sett i forhold til fokuset på hvor viktig det er med lokale spillere. Alderen hans, og det faktum at kun tre spillere i dagens stall har spilt flere kamper enn Aksel denne sesongen, gjør det ikke mindre overraskende , sier Mauseth til Rbnett.

Skjølsvik startet karrieren i Åndalsnes IF, men ble hentet til Rosenborg som 16-åring. I 2007 signerte han for Molde.