Landslagsspilleren scoret det første målet på straffespark, det neste på returen etter sitt eget reddede straffespark, og det siste i åpent spill.

Bayern måtte igjen greide seg uten skadde Arjen Robben, men gjorde det lettere for seg selv ved å holde nullen for femte kamp på rad.

– Dette var vår beste kamp denne sesongen. Vi har fortsatt en del å gå på i effektivitet, men det er ikke lett å vinne i Kaiserslautern. Jeg er svært fornøyd, sa Bayern-trener Jupp Heynckes.

Bayern topper på bedre målforskjell enn Werder Bremen, som vant 2-1 borte mot Hoffenheim. Hjemmelaget scoret først, men Marko Arnautovic og Markus Rosenberg vendte kampen i gjestenes favør.

Arnautovis ble belønnet da han lørdag kveld ble kalt inn i Østerrikes tropp til EM-kvalifiseringskampene mot Tyskland og Tyrkia.

Målløs toppkamp

Leverkusen eller Borussia Dortmund kunne sluttet seg til tetduoen på ni poeng, men de spilte 0-0 i sitt innbyrdes oppoppgjør lørdag kveld.

Leverkusen var lenge det klart beste laget, men seriemesteren kom sterkt i annen omgang, og 19-årige Bernd Leno i Leverkusen-målet måtte ta fram sitt beste for å holde nullen.

Begge lag avsluttet med ti mann etter at Michal Kadlec (Leverkusen) og Mario Götze (Dortmund) begge fikk direkte rødt kort.

– Det var en underholdende kamp, og begge hadde sjanser til å avgjøre, sa Dortmund-spiller Mats Hummels, som medga at han var heldig som slapp å følge Kadlec og Götze av banen med rødt kort.

Til topps?

Søndag kan Mohammed Abdellaoues klubb Hannover og Håvard Nordtveits og Joshua Kings klubb Borussia Mönchengladbach begge ta seg forbi Bayern München. I så fall må de vinne mot henholdsvis Mainz og Schalke.

Wolfsburg, som toppet tabellen etter storseier mot Köln i første serierunde, fikk sitt tredje strake tap med 0-3 mot Freiburg. Etter Kölns borteseier mot Hamburg er Ståle Solbakkens lag foran Wolfsburg på tabellen.

Også Augsburg (0-1 mot Nürnberg), Kaiserslautern og Hamburg er bak Köln. (©NTB)