ULLEVAAL: Vålerenga holdt stand i 83 minutter. Så takket Rosenborg for følget og vant til slutt 2-0. Vålerenga står med null poeng på tre kamper, og ligger sist på eliteserietabellen.

Rekdal er åpen om hvor skoen trykker:

— Vi scorer ikke mål.

Han er også åpen om et annet tema som har preget idretten de siste ukene. Nemlig åpenhetsdebatten som fredag kulminerte med at toppene i norsk idrett var på møte hos kulturminister Linda Hofstad Helleland.

— Folk må roe seg ned

Kulturministeren likte ikke svarene hun fikk av idrettens representanter, og har kalt inn til nytt møte med åpenhet som tema.

Den tidligere landslagskapteinen mener det har gått altfor langt.

— Det er veldig mye hykleri. Det er hyling og skriking om det ene og det andre. Nå må folk roe seg ned og konsentrere seg om sine egne ting. Det er et jag etter potensielle småting det kan lages store ting ut av. Det er nok nå. Det har vært så mye negativt så lenge, og det er ikke bra for fotballen i Norge, smeller det fra Rekdal når Aftenposten får Rekdal på tomannshånd i korridorene på landskamparenaen.

Mener fokuset er feil

Med hendene i jakkelommen fortsetter Rekdal:

— Du kan snu på det: alle journalister får legge frem sine reiseregninger også. Da får du ikke det samme svaret. Det gjelder over hele fjøla. Hvis vi skal holde på med sånne ting, mistenkeliggjøre hverandre og tro og håpe at man skal finne ett eller annet, en kommafeil et sted, så blir det for dumt. Fokuset er på feil spor om dagen, sier VIF-treneren.

Har tillit til NFF-toppene

VG har i en serie artikler satt søkelyset på Norges Fotballforbunds økonomi og bruk av midler. Derfor la NFF ut generalsekretær Kjetil Siems pengebruk for 2015 tidligere denne uken. Nå dras hele idretten med og politikerne vil ha svar.

- Har du tillit til de som styrer norsk fotball, Rekdal?

— Ja, det har jeg. Det er de som styrer, så da har jeg tillit til dem. Det sier seg selv.

- Og du har ikke behov for å se Siems reiseregninger?

— Nei, svarer Rekdal kontant, og legger flirfullt til at han betaler for sine egne lunsjer i VIF.

- Jeg tror ikke Vålerenga har råd til at vi skal ha store lunsjer.

Yann-Erik de Lanlay og Mike Jensen scoret Rosenborgs mål i seieren over Vålerenga.

El Clásico, ligainnspurten i England, norsk klubb- og landslagsfotball diskuteres i siste utgave av Aftenpodden Sport. Hør her: