Storkampen mellom Olympique Lyon og Olympique Marseille søndag kveld ble stoppet i 23 minutter grunnet tribunebråk.Marseille-fansen kastet objekter, blant annet glassflasker og raketter, på banen. Oppgjøret endte 1-1. Bråket startet da den tidligere Marseille-spilleren Mathieu Valbuena, som nå spiller for Lyon, skulle ta en corner ved Marseille-fansen. Fansen startet å kaste ting etter franskmannen, som spilte for Marseille fra 2006 til 2014. − Alle må ta ansvar for det som har skjedd. Både forbundet, dommersjefen og Lyon, sier Marseille-president Vincent Labrune til den franske tv-kanalen Canal+.

Valbuena ble også offer for angrep fra spillere i gamleklubben. Romain Alessandrini ble utvist etter han taklet den lille midtbanespilleren stygt.

− Jeg tror det er umulig at kampen starter opp igjen, sa Lyon-president Jean Michel Aulas til tv-kanalen Canal+ da oppgjøret ble suspendert et stykke ut i andre omgang.

Men dommeren tok sjansen på å sette igang kampen igjen etter en pause på over 20 minutter.

Lacazette brøt måltørken

Lyon tok ledelsen i kampen før pause. Superspissen Alexander Lacazette satte ballen sikkert i mål. 24-åringen var i sommer sterkt linket til en overgang til Liverpool. Straffemålet var hans første i en offisiell kamp på nesten 800 minutter. Etter kampen ble satt igang igjen av dommeren, utlignet Marseille.

Forholdet mellom de to klubbene har tradisjonelt vært ganske godt. Rivaloppgjøret, som på fransk kalles "Choc de Olympiques" (kampen mellom olympierne), kommer av at de to lagene ofte har gjort opp om titlene i fransk fotball. Sammen med St. Etienne regnes de to lagene som "de tre store" i fransk fotball.

Helt på overtid kunne dagens mann Valbuena avgjort kampen, men volleyforsøket snek seg kun centimetere utenfor Marseille-keeperens stenger.