Vålerenga-kapteinen roser lagets nye spiller: – Han er fantastisk

Ronny Deila sier laget har savnet en mann som Mohammed Abu.

Publisert: Publisert:

Mohammed Abu er på lån i Vålerenga ut sesongen. Han har startet meget lovende. Foto: VEGARD WIVESTAD GRØTT / BILDBYRÅN NORWAY

  • Sindre Trygsland
Denne artikkelen er over to år gammel

Vålerenga - Brann 2–0

VALLE: Oslo-klubben påførte Brann deres tredje tap for sesongen da de vant 2–0 søndag kveld. Det var den andre strake seieren for Ronny Deilas menn.

Lagets store spiller var Mohammed Abu, som ble hentet på lån fra USA i sommer. Han dominerte på midtbanen, klinte til i duellene og gjorde kloke valg med ballen. Han ble kåret til banens beste. Ronny Deila er også klar på hvor viktig Abu kan bli fremover.

Les også

Marerittkveld for Brann: Mistet tabelltoppen etter keepertabbe

Deila: - Noe vi har savnet

Midtbanemannen er på lån fra Colombus Crew ut sesongen. Deila ønsker naturligvis å ha med seg Abu også videre, men vil ikke si noe mer konkret om akkurat det. De to jobbet også sammen i Strømsgodset, der Abu fikk 12 kamper i 2012.

– Han og Daniel Fredheim Holm sentralt gjør at vi får en helt annen ro med ballen. Det er ingen tvil om at det er noe vi har savnet i laget, sier Deila.

Les også

Kapteinen taus om sin egen Brann-fremtid

Ronny Deila var imponert over sin nye mann. Foto: VEGARD WIVESTAD GRØTT / BILDBYRÅN NORWAY

– Alle vet vel hvordan jeg ønsker å spille, og det er ikke så lett å stoppe når vi har sånne ferdigheter sentralt i banen.

Med Abu fra start er det blitt to seire av to mulige. Litt tilfeldig er det nok, men han har vært toneangivende både mot Tromsø og Brann.

Lanseres som ligaens beste

Midtbanemakker Daniel Fredheim Holm mener de har en av ligaens beste.

– Han er fantastisk. Man kan ikke be om mer enn det han har gitt oss siden han kom. Han er fantastisk på trening, profesjonell, han viser hva som skal til for å være klar for kamp, og det har han virkelig vært. Han er en utrolig god fotballspiller. En Abu i form er fantastisk god. Han er høyt, høyt oppe på listen min over midtbanespillere i Eliteserien, sier han.

Les også

Video: Her går det galt for Brann

Daniel Fredhei Holm og Vålerenga har fått en opptur de to siste kampene. Her i duell med sin tidligere lagkompis, Daniel Braaten. Foto: Åserud, Lise / NTB scanpix

– Kan han til og med den beste sentrale midtbanespilleren i ligaen?

– Ja, jeg synes jo det. Det er kanskje lettere for meg å svare på, jeg spiller jo med ham hver dag. Men den forflytningsevnen og duellstyrken er det ikke mange som har, sier Fredheim Holm.

Publisert:
Fædrelandsvennen ønsker en god og åpen debatt. Her kan du bidra med din mening.
  1. Vålerenga Fotball
  2. SK Brann