Supporter-skribenter, Aftenposten Foto: Aleksander Andersen

Årets Molde-lag er bedre enn det suverene fjorårslaget

Tre mål gjelder: Champions League-spill og gull i serie og cup.

NY POKAL: Molde var suverene i fjorårssesongen og vant The Double. Supporterne tror på et enda bedre lag i år. Foto: NTB scanpix

  • Knut Eirik Gården
  • Siw Bergsås
  • Rune Solenes Opstad
Publisert: Publisert:

Etter tre seriegull på fire sesonger, og en kongepokal fra Ullevaal som avslutningen på forrige sesong, blir nok moldenserne litt skuffet om det ikke blir noe gull i år.

*** SAMLESIDE: Dette er Aftenposten Supporter**

Sånn er det, selv om vi er nøkterne i Romsdal. Vi er ikke breiale som bergenserne, eller har de samme forventningene som i Trøndelag. Der skal de alltid være best, og alt annet er ikke godt nok.

Siw Bergsås, Molde-supporter og Aftenposten-skribent. Foto: Aleksander Andersen

Det er tre mål som gjelder. Det er å gjenta gullet fra serien og cupen, og komme til gruppespillet i Champions League.Det er viktig med hårete mål, men man må være realistisk. Om ett av målene innfris er det en suksess. Vi forventer ikke at alle tre skal nås, overhodet ikke. Hvordan er det egentlig mulig å toppe to gull fra forrige sesong?

Kamara og Bakenga styrker laget

Knut Eirik Gården, Molde-supporter Foto: Aleksander Andersen

For fem år siden ville vi vært megafornøyde med tidlig exit fra cupen og ikke noe Champions League-spill, hvis det samtidig ble seriegull. Nå vil vi kanskje bli litt skuffet.Vinnermentaliteten er innarbeidet i klubben.

Når du ser hva som har skjedd i vinter, så har Molde kommet ganske styrket ut av det.

Nå har klubben dobbel besetning i alle posisjoner. Vi har to gode lag.

På topp har Björn Bergmann Sigurdarsson og Daniel Chima Ckukwu forsvunnet ut. Islendingen bidro ikke med så mye, Chukwu scoret vel på ett av ti.

Inn har Ola Kamara og Mushaga Bakenga kommet. Det er en forbedring.

Hvordan holde spillerne fornøyde?

Utfordringen med en så stor og god tropp er at det hele tiden er 11 misfornøyde spillere om de ikke får tid på banen. Hvordan vil de håndtere det, og hvordan blir gruppedynamikken? De har sikkert alle ambisjoner om å spille på førstelaget.

Samtidig har vi ikke hentet en spiss til 15 millioner som MÅ spille. Trenerne må være flinke til å jobbe med de som ikke får spille.

Når de langt i cupen og Europa, trenger de en bred stall med mange gode spillere.

Publisert: