Den styrtrike PSG-presidenten Nasser Al-Khelaifi er ikke fornøyd med UEFAs Financial Fair Play-regler etter en overgangssommer der den franske storklubben følte seg kneblet.

Riktig nok fikk Paris Saint-Germain angivelig brukt nesten 500 millioner kroner da midtstopperen David Luiz ble hentet fra Chelsea i juni. Men klubben er bøtelagt for brudd på FFP-reglene og måtte begrense seg kraftig.

— For meg er FFP urettferdig. Det stopper nye investorer fra å komme inn i fotballen, sier Al-Khelaifi til nyhetsbyrået AFP.

Han ble president i den franske hovedstadsklubben da Qatar Sports Investment kjøpte den i 2011. QSI brukte vanvittige penger for å gjøre PSG til en mesterklubb, og blant andre har Zlatan Ibrahimovic, Edinson Cavani, Javier Pastore og Thiago Silva kommet inn klubbdørene.

Pengesmell

I hovedtrekk går Financial Fair Play ut på at europeiske fotballklubber ikke kan ha økonomisk tap på over 45 millioner euro (375 millioner kroner) i løpet av de siste to sesongene.

Det førte til at Det europeiske fotballforbundet (UEFA) bøtela PSG og den engelske mesteren Manchester City med 490 millioner kroner (60 mill. euro) hver i mai i år.

PSG har samtidig måttet lovet ikke å øke sine lønnskostnader de neste to sesongene og å «betydelig begrense utgiftene» på overgangsmarkedet. Dessuten må tapet reduseres til 30 millioner euro i løpet av det neste året.

- Dårlig for fotballen

Al-Khelaifi mener sanksjonene gjør det bortimot umulig å ta opp kampen i mesterligaen mot gigantklubber som Real Madrid og Barcelona samt de rikeste Premier League-klubbene.

— Det (FFP) beskytter de store klubbene og tvinger de mindre klubbene til å forbli små. Dersom investorene nektes å komme inn i fotballen, vil de bruke pengene sine på formel 1 eller andre steder.

— Det er ikke bra for fotballen. Vi er klar for å jobbe innenfor regelverket, men jeg håper UEFA endrer det neste år fordi mange klubber har klaget. Jeg håper de kan finne en løsning, sier PSG-presidenten. (©NTB)