Cavani ble den store helten med sine to mål i Manchester Uniteds snuoperasjon mot Southampton i november, men etter kampen havnet spissen i trøbbel.

«Gracias negrito», skrev Cavani som svar til en fan som gratulerte ham på Instagram. Innlegget ble av mange tolket rasistisk og Det engelske fotballforbundet startet en etterforskning av spissen.

Nyttårsaften fikk han straffen. Forbundet har konkludert med at språkbruken bryter med deres retningslinjer, og Cavani er utestengt i tre kamper og ilagt en bot på 1,1 millioner kroner. Manchester United-spissen har godtatt straffen. Han må også delta på et sensitivitetskurs.

– En kommentar på spillerens Instagram-konto var fornærmende, nedsettende, upassende og egnet til å sette fotballen i vanry, skriver forbundet.

United møter Aston Villa, Manchester City og Watford (FA-cupen) i de tre neste kampene.

Ordbruken kan tolkes ulikt i ulike kontekster, og United-spissen har tidligere forklart at han ikke mente noe ondsinnet med Instagram-innlegget.

– Meldingen jeg publiserte etter søndagens kamp var ment som en kjærlig hilsen til en venn som gratulerte meg med kampen. Det siste jeg ville var å fornærme noen. Jeg er helt og holdent imot rasisme, og slettet innlegget så fort jeg ble gjort oppmerksom på at det kunne bli tolket på den måten. Jeg vil be om unnskyldning for dette, sa Cavani, via en pressemelding fra klubben, tidligere i desember.

Manchester United fortsetter å forsvare spissen etter at han torsdag fikk straffen. Klubben ønsker at utvalget som har besluttet å utestenge Cavani, skal presisere at det ikke lå rasistiske motiver bak meldingen på sosiale medier.

– Edinson Cavani var ikke klar over at hans ordbruk kunne mistolkes og har bedt om unnskyldning til alle som ble krenket. Tross hans ærlige overbevisning om at han bare skrev et kjærlig takk for en gratulasjon fra en venn, valgte han å ikke bestride anklagen, i respekt for og solidaritet med kampen mot rasisme, skriver klubben.

I august laget FA, det engelske fotballforbundet, nye retningslinjer og regler for rasistiske utsagn og handlinger. Ifølge dem kan rasisme straffes med seks til 12 kampers utestengelse. Rasisme på sosiale medier kan derimot straffes mildere, med seks kamper eller mindre.

Cavanis landsmann, Luis Suárez, ble straffet for rasisme da han spilte i Premier League i 2011. Den daværende Liverpool-spissen brukte ifølge FAs rapport ordet «negro» om Manchester Uniteds Patrice Evra. Suarez ble utestengt i åtte kamper. Han forsvarte seg med kulturforskjeller, at uttrykket var en slang for «kompis» i hjemlandet.

Det finnes flere tilfeller av innlegg på sosiale medier som har ført til utestengelse. I fjor fikk Bernardo Silva én kamps utestengelse etter å ha lagt ut et bilde av en karakter brukt i reklame for et sjokolademerke. Portugiseren sammenlignet figuren med lagkamerat Benjamin Mendy, noe som ble oppfattet rasistisk av fotballforbundet.

Tottenhams Dele Alli har tidligere blitt straffet med én kamp for å ha postet en vits om coronaviruset på sosiale medier.