– Det er livet til en fotballspiller. Det er kort vei fra hyllest til kritikk. Man må bare leve med det. Ikke at jeg har så stort fokus på det som skrives. Jeg prøver å ta til meg kritikk fra de folkene jeg skal høre på og jobber veldig tett med, sier Hauge til VG og smiler.

I Bodø/Glimt var 22-åringen superstjernen som herjet i Norge og Europa før han ble solgt til AC Milan 1. oktober etter å ha overbevist også på sagnomsuste San Siro. Den italienske drømmeovergangen innebar en stor lønnsøkning, scoringer mot Napoli, Sampdoria, Celtic og Sparta Praha, men også bare tre kamper fra start.

– Som du er inne på, har jeg opplevd mye det siste året. Det har vært et helt fantastisk år, et år jeg kommer til å huske resten av livet mitt. Jeg er utrolig fornøyd.

I løpet av den neste uken kan 22-åringen sende Norge til VM med gode prestasjoner mot Latvia lørdag og Nederland tirsdag.

I sommer dro Hauge til Eintracht Frankfurt i jakten på bedre utviklingsforhold. Der har 22-åringen scoret tre mål på fem kamper fra start, men også i Tyskland har spilletiden variert.

På landslaget har nordlendingen tidligere fått klare beskjeder av Ståle Solbakken om å heve spillet sitt.

– Jeg gir direkte tilbakemeldinger til alle. Det er verdens mest ufarlige ting. Han er en type som svever litt innimellom. Han kan fortsatt bli jevnere i prestasjonene for oss også, sier Solbakken til VG.

Han mener Hauge «gjorde en veldig dårlig match» mot Montenegro forrige samling, men i 1–1-matchen mot Tyrkia syns landslagssjefen at kanten «gjorde sin beste landskamp».

– Det var gøy. Man søker hele tiden etter bekreftelser på at man kan levere på dette nivået. At andre er fornøyde, setter jeg pris på. Men jeg føler jeg har enda mer å gå på, svarer Hauge om Tyrkia-prestasjonen.

VG-kommentator i fjor: Herlige Hauge er brennhet – for et format

VAR STRÅLENDE: Hauge var meget god mot Tyrkia og Merih Demiral. Foto: Annika Byrde, NTB

Hauge har startet fire av sine hittil syv landskamper for Norge. Mot Tyrkia fremsto 22-åringen med kraft, fart og konsentrasjon. Han slo i tillegg innlegget som Kristian Thorstvedt (22) satte i mål etter en stuss fra Andreas Hanche-Olsen (24).

I Bundesliga har ikke Hauge startet noen av tre siste kampene, men i Europa League avgjorde han sist torsdags kamp mot Olympiakos på overtid.

Kontrastene er nærmest konstante.

– Nå har han kommet til tysk fotball, hvor det er stor intensitet og han må kjempe for hvert minutt med spilletid. Han har fått respektabelt med spilletid til nå. Så gjelder det om å komme seg inn som enda mer fast inventar i elleveren. Det er det som mangler nå, sier Solbakken.

– Hvordan vil du beskrive ham som type?

– Han er en omgjengelig type. Han er sjefen for kortgjengen. Jeg tror han har plukket ut de fire andre, dårligste kortspillerne. For han sier han vinner veldig mye, forteller landslagssjefen og ler.

Også Norwich-profilen Mathias Normann (25) smiler på spørsmål om Hauge. Han er glad for å ha kompisen på laget.

– Jeg har alltid likt Jens Petter, helt siden vi spilte sammen i Glimt. Jeg fikk den der «jævla lille drittunge»-viben. Det liker jeg. Jeg liker måten han gjør ting på. Og jeg liker spillestilen hans, sier Normann til VG, mens Hauge smiler ved siden av ham.