Hverken Terentjev eller treneren Jurij Borodavko var om bord da de russiske langrennsløperne landet i Kina søndag.

– Sasja (Terentjev) var uheldig og falt. Jurij Viktorovitsj (Borodavko) blir igjen sammen med ham. Heldigvis har han ikke brukket noe. Skaden er ikke alvorlig, sier skipresident Jelena Välbe til championat.ru.

– Han drar av gårde til Beijing den 4. februar, fortsetter Välbe – og gjentar at undersøkelsene viser at han ikke har brukket noe.

OL-studio: Få siste nytt om mesterskapet

Om Terentjev drar den 4. februar, ankommer han trolig Kina den 5. februar. I så fall kommer han til å ha bare tre dager fram til herrenes sprint, som går 8. februar. Teamsprint er den 16. februar.

Borodavkos assistenttrener Artjom Zjmurko bekreftet allerede søndag at Terentjev og Borodavko ble igjen i Italia. Han snakket da om en «mikroskade».

Det var i finske Ruka at Terentjev overrasket alle ved å slå sprintkongen Klæbo. Johannes Høsflot Klæbo hadde en solid luke inn i siste motbakke før oppløpet. Men trønderen ble tatt igjen av Terentjev – og kraftig satt på plass.

– En kjent teknikk, bare litt bedre. Det ser ut som det må finnes opp noe «Klæbo 3.0» her, sa Klæbo, kjent for sitt klyv fra Ruka i 2017, til pressen etter sin 2. plass.

Klæbo har vunnet alt av sprinter de siste sesongene, bortsett fra to nederlag for Erik Valnes (Ruka 2020 og Beitostølen 2019).