Noen av russerne skal ha nektet å bruke munnbind og det ble meldt om en ordensforstyrrelse, melder NRK, som omtalte saken først. Nederlandsk militærpoliti bidro med å få russerne av flyet under mellomlandingen i Nederland.

– Jeg kan bekrefte at syv personer tilhørende den russiske troppen ikke fikk bli med videre fra Amsterdam, sier Morten Sandnes, generalsekretær i Norges Bryteforbund, til NRK.

Abdulrashid Sadulajev er VMs kanskje største stjerne med to OL-gull på merittlisten, og skal være blant dem som ikke kom med til Norge, melder Matj TV.

Sadulajev var flaggbærer ved avslutningsseremonien i Tokyo-OL i sommer, og er bare én av flere som har fått en brokete oppladning til mesterskapet.

– Jeg har vært i Oslo i ett døgn og vet bare at de som ble tatt av flyet, kommer til Norge i formiddag, sier brytepresident Mikhail Mamiasjvili til Matj TV.

I tillegg til Sudalajev blir Dzambolat Tedejev (trener), Timur Bizjojev, Jevgenij Zjerbajev og Abasgadzji Magomedov navngitt blant dem som ble kastet av flyet.

I den russiske leiren er man lite imponert over behandlingen de fikk før avreise til Norge.

– Politiet sa at halvparten av utøverne våre måtte forlate flyet. De forklarte ikke hva problemet var og hva de ønsket. Vi ble bedt om å levere passene, og gutta gjorde det. Så begynte de å forklare oss at munnbind skal ha blitt senket. Det var på grunn av dette de ba oss om å få gå. Det skjedde helt ut av det blå, det var ingen grunn, innleder trener sier Tedejev overfor Matj TV.

– Alle de lokale hadde ikke maske i det hele tatt. Og vi ble presentert for slike krav, og vi ble tvunget til å adlyde, fordi vi er lovlydige mennesker. Hva kunne vi gjøre? Vi gjorde det de spurte: overnattet der (i Amsterdam). Vi fikk nye billetter og landet akkurat nå i Oslo, fortsetter han.