Det melder både Vålerenga selv og Aftenposten.

Forslaget er ennå ikke vedtatt i Oslos bystyre, men finansbyråd Hallstein Bjercke (V) går langt i å love at man kan kjøpe seg en øl på Østblokka om et år.

– Jeg gleder meg voldsomt til å kunne nyte en øl på stadion. Det skal feires den dagen vi har det på plass. Det jeg i hvert fall kan love, er at det skal være på plass før fotballens nasjonaldag 16. mai neste år, sier han til Aftenposten.

Fra før er det tillatt med ølservering på VIP-seksjonen på Vålerengas arena. Og med utvidet skjenking vil man fortsatt ikke se ølglass ute på seteradene.

– Vi foreslår den britiske varianten, som innebærer at det er avgrensede områder på stadion der man kan kjøpe og drikke alkohol, men ikke ta det med til tribunen, sier Bjercke.

Forslaget kommer trolig opp til politisk vedtak til høsten.

– Jeg er ganske trygg på at vi skal få dette gjennom i bystyret. Etter det vil Næringsetaten utarbeide de konkrete vilkårene basert på vedtaket. Det har vi en forventning om at skal skje så raskt som mulig etter bystyrets vedtak, sier Bjercke.

Kristelig Folkeparti og Norges idrettsforbund er blant dem som ikke ønsker alkoholservering på stadion. I NIFs retningslinjer heter det blant annet:

«Barn og unge skal møte et trygt og alkoholfritt idrettsmiljø. Tribunekulturen skal være trygg, familievennlig og alkoholfri. På tribunene skal det ikke nytes alkohol i tilknytning til konkurranseaktiviteter».