— De har et veldig godt lag. Vi er ikke favoritter, sa Uwe Rösler etter gårsdagens 1-1-kamp borte mot Newcastle.

Newcastle-manager Glenn Roeder er enig.

— Vi er fortsatt favoritter, men de har bortemålet og vi vet hva vi må gjøre i bortekampen.

— Jeg er veldig stolt over spillerne mine. Vi gjorde dem frustrerte før pause, og fortjente virkelig å lede 1-0, men det kostet også å presse dem slik vi gjorde, sier Rösler.

Før oppgjøret håpet han spillerne ville legge igjen respekten i garderoben og vise seg frem mot sine mer meritterte motspillere. Og det var ingenting som tydet på at Lillestrøm gikk til kampen mot den engelske fotballstorheten med overdreven respekt.

Rösler mannskap var klart best den første halvtimen.

— De kunne ledet 3-0, mente Sky Sports utsendte.

Det var ikke langt unna.

Riktig nok startet det på verst tenkelige måte for gultrøyene da høyreback Johan Petter Winsnes måtte forlate banen på båre i kampens første minutt. Winsnes måtte sy seks sting over sitt venstre øye etter et møte med støvelen til venstrekant Charles N'Zogbia.

Lille, store Mifsud

Så begynte Lillestrøm storspillet.

I det syvende minutt tråklet Michael Mifsud seg innover i Newcastles 16-meter fra venstrekanten. Malteseren ble hindret, uten at det var nok til å overbevise dommer Joeri van der Velde om at han skulle få straffespark.

Mifsud fikk en ny sjanse fire minutter senere. Han tok ned en fin crossball fra Robert Koren, og testet skuddfoten fra 16-meterens. Høyre hjørne. En god redning av Shay Given hindret scoring. Tre minutter senere slo Mifsud en cross fra høyre, men ballen var en halv meter for lang for Occean.

Mifsud og Koren var omgangens store spillere, og førstnevnte var nære ved å gi Lillestrøm ledelsen i det 18. minutt. Han vendte bort tre forsvarere med to tunneler, men skuddforsøket ble reddet på streken.

Reddet ble imidlertid ikke skuddet til Robert Koren i kampens 21. minutt. Shay Given var sjanseløs på ballen, som gikk via Emre og inn i det lengste hjørnet.

Lot Koren hvile

Etter scoringen kom Newcastle mer med i kampen, men var altfor stasjonære i angrep til å skape mange sjanser. Albert Luque ble spilt fint igjennom fem minutter før pause, men Kahled Mouelhi brøt fint.

Luque skulle imidlertid bli mannen som forhindret en gedigen cupbombe på St. James' Park.

Anders Rambekk mistet ballen til James Miller. Spanske Luque snappet den og forserte noen meter før han skrudde ballen forbi keeper Heinz Müller.