Hvorfor lykkes ikke AaFK i å hente inn nye spillere? Skremmer klubbens trener Kjetil Rekdal dem vekk med sin krevende lederstil?

For det er et poeng at også dette overgangsvinduet er i ferd med å lukkes, uten at AaFK har fått fast fisk. Da det samme skjedde i vinter, lovet både Henrik Hoff og Rekdal at nå var det bedre å vente til sommeren. DA skulle det skje saker og ting i byen og klubben.

Det eneste som har skjedd er at diverse festivaler har kommet og gått, og mest liv på Color Line stadion denne sommeren var det under Jugend-festivalen. Bra for arrangørene av den, men ikke fullt så bra for AaFK.

Så hvorfor lykkes ikke AaFK på overgangsmarkedet?

En grunn er at AaFK i utgangspunktet la lista for høyt når de jaktet på nye spillere. Det ble brukt for mye tid i vinter på å jakte på spillere som «Duncan» Rasmussen fra Celtic og André Senghor (proff i Emiratene), som ville ha kostet AaFK ufattelig mange penger. Egentlig ganske så urealistisk, men AaFK prøvde seg likevel.

Helt dødt

Men verst er det på det norske markedet. Der er det helt dødt. Spillere vil ikke til AaFK, da går de heller til andre norske klubber med mindre ressurser enn det AaFK har.

Og det er her Kjetil Rekdals trenerstil kanskje kommer inn i bildet. Alle som spiller i norsk eliteserie har fått med seg endel av hans illsinte utbrudd, der han også navngir spillere som ikke gjør jobben sin. Rekdal er brutal på sin måte, og det er ikke alle som takler slikt.

Torgeir Børven, for eksempel. AaFK lå langflate etter ham, lutfattige Odd var like desperate etter å selge ham til AaFK, men gutten sa nei. Han ville ikke til AaFK, selv om han er vestlending. Så sent som for tre uker siden var AaFK frampå igjen, og nok en gang var klubben og Odd enige om en overgangssum. Men Børven sa blankt nei til AaFK nok en gang, og havnet så i Vålerenga.

Vegrer seg

Flere andre norske spillere skal også ha vegret seg for å si ja til AaFK, dette har vi fra internt hold i klubben. Å hevde at årsaken er frykt for Kjetil Rekdals skarpe tunge er ren spekulasjon, men noe må det være.

Den samme Rekdal er også svært «kresen» — han har vendt tommelen ned for flere norske og nordiske spisser som har vært på markedet. Og som andre i AaFK-ledelsen kunne ha tenkt seg. Som Hamkams stortalent Thomas Lehne Olsen. Sarpsborgs Øyvind Hoås kunne ha vært aktuell som Tor Hogne Aarøys erstatter før fjorårssesongen. Vi spurte Rekdal, og svaret var kort: «Han e’ for lat!».

Og sånn går no dagane. Uten at AaFK styrker seg, snarere sender fra seg folk. AaFK står foran litt av en utfordring snart, for etter neste sesong er en rekke av lagets beste spillere på utgående kontrakt.

Kan Rekdal og ledelsen finne agnet som gjør at AaFK blir en attraktiv klubb igjen?